Důvod ke střelbě: Vadil mu hluk dělníků

I airsoftová zbraň může hodně ublížit
 

Opilému muži vadil rámus, který podle něj dělali při práci dělníci. Od jejich hlasité práce je chtěl odradit  airsoftovou pistolí. Jenže jednoho dělníka trefil tak, že musel být převezen do nemocnice. 

Opilý muž v ulici Na Výsluní střílel airsoftovou pistolí na dělníky. "Nevěděli jsme, jaký typ střelce to je. Na místo jsme okamžitě vyslali hlídky, které jsou připraveny řešit tyto situace," vysvětlil tiskový mluvčí policie Tomáš Hulan.

Na místě policie zjistila, že střelec trefil jednoho z dělníků do hlavy. Poranění naštěstí nebylo život ohrožující. "Za 8 minut byla na místě záchranka. Odvezli jsme čtyřiačtyřicetiletého muže se zraněným čelem do vinohradské nemocnice," popsala tisková mluvčí záchranky Jana Poštová.

"Muži, který střílel, vadil hluk ze stavebních prací v domě naproti. Střelbou prý chtěl dělníky odradit od další práce," popsal Hulan. Policie rychle vypátrala střelce - pětapadesátiletého muže, který si dost vypil. Dechová zkouška ukázala jedno promile alkoholu. Za jeho počínání mu teď hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.