Mrtvý muž na kolejišti v pražském metru, provoz linky C byl přerušen

V mnoha případech se podaří člověka po pádu do kolejiště zachránit, čtyřicetiletý muž takové štěstí bohužel neměl
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Na cestující, kteří spoléhají na to, že je pražské metro dopraví včas do zaměstnání, čekalo opět překvapení. Provoz metra linky C mezi stanicemi Kačerov a Háje byl přerušen, a to na necelé dvě hodiny. Tentokrát se ale nejednalo o rekonstrukci nebo nějakou chybu. Důvod byl bohužel nešťastný, nikoliv však ojedinělý. Pád člověka do kolejiště...

Je brzy ráno a stanice metra Chodov hlásí zastavení provozu. Právě tam totiž spadl muž do kolejiště. Přesto, že na místě zasahovaly složky záchranného integrovaného systému, čtyřicetiletý muž bohužel nepřežil. "Muž utrpěl tak závažná poranění, že přivolaný lékař mohl pouze konstatovat jeho úmrtí," řekla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

V úseku byla zavedena náhradní autobusová doprava, a to mezi stanicemi Kačerov a Háje, metro začalo jezdit až po téměř dvou hodinách. 

Statistiky nelžou

"Provoz metra je přerušen. Použijte náhradní dopravu." Tak zní hlášení, které Pražané tak dobře znají a tak moc ho nemají rádi. V drtivé většině ale není vina na straně dopravního podniku, v polovině případů jsou na vině lidé v kolejišti. Drážní inspekce v roce 2014 evidovala v metru celkem 27 mimořádných událostí, což je oproti roku 2013 o 9 událostí více. Polovinu případů z toho pak tvořil pád člověka do kolejiště, o rok dříve to bylo případů deset.

V roce 2016 přišli o život čtyři lidé a 221 cestujících bylo zraněno. Za rok 2017 hlásí zatím inspekce tři usmrcení a 272 zranění. U většiny případů je velmi těžké určit, jestli šlo o nehodu či sebevraždu.

Klíčová slova: