Přijde další vlna veder nebo si máme připravit deštníky?

Bude počasí na koupání
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Nedělní ochlazení bude jen krátkodobé a horké počasí bude i v nadcházejícím týdnu. Těšit se můžeme na teploty okolo 30 stupňů Celsia, ale i na osvěžující dešťové přeháňky. Který den vyrazit k vodě?

Přestože v neděli k nám přijde studená fronta a bude postupovat od západu na východ, teplotně bude celý další týden nadprůměrný. Letošní srpen sice slibuje průměrné teploty i srážky, jenže chladnější část srpna nás čeká až od 14. srpna. 

Podrobná předpověď

Oblačnou a zataženou oblohu z neděle a maximální teploty kolem 24 stupňů z neděle vystřídá jasná obloha a spoupající teploty už v pondělí. Bude 22 až 26 °C a vát má jen mírný vítr.  V úterý hrozí bouřky z horka, protože teploty vystřelí k maximům od  28 do 32 stupňů.

 Ve středu pak zavládne spíše polojasno. Má být jen 22 až 26 °C, což je několikastupňové ochlazení, které však většina lidí uvítá. Středeční  a čtvrteční teploty vystoupají až k neuvěřitelným 33 stupňům a čekají nás opět krátké bouřky. Od pátku nás čeká oblačno a místy i dešťové přeháňky a nejvyšší teploty se zastaví na příjemných 25 stupních Celsia. Ve stejné vlně by se měl nést i celý víkend.