Regiojet maže spoje a ruší konečnou na Florenci

Nejhůře skončí cestující z Chomutova. 5 spojů bude jezdit jinak
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Cestující, kteří využívali autobusy Regiojetu, čeká velká změna. Žluté busy nebudou končit stanicí Florenc, nýbrž na stanici Hradčanská v Dejvicích. Pro mnohé to znamená složité přestupy na MHD. 

V nepohodlnou kličkovanou hromadnou dopravu se může proměnit doteď velmi příjemné cestování autobusy Regiojet. Nejvíce to pocítí ti, kterým vyhovovalo vystupování na Florenci, odkud je možná rychlá doprava metrem, tramvají nebo autobusem. Společnost se rozhodla pro změnu jízdního řádu, která začne platit už v září. Změna však nespočívá jen v tom, že busy skončí na stanici Hradčanská v Dejvicích. Některé spoje se smažou úplně. 

"Důvodem změny je fakt, že se naše spoje, při projíždění skrz centrum, dostávají do dopravní špičky a do zácpy," komentuje chystané změny tiskový mluvčí Regia Aleš Ondrůj. "To má za následek zpožděné příjezdy, což negativně ovlivňuje naše zákazníky, kteří nestíhají další návazné spoje," vysvětluje Ondrůj.

Už teď, měsíc a půl před změnou, zaznívají kritické hlasy. "Z Florence se dalo dobře dostat, jenže z Hradčanské to tak snadné nebude. Navíc poloha v centru pro mnohé znamenala spíše několikaminutovou příjemnou procházku do práce. To se teď změní na orientační běh z tramvaje na metro. Ještě ke všemu z hnusné Hradčanské, kde se člověk ani neschová před deštěm," komentuje Ludmila Pálková z Loun.

Spoje, které zmizí 

O žluté spojení přijdou lidé z Chomutova a Loun. Chomutovanům se změní pět spojení, z města Louny vyjede o 4 spoje méně. Některé ranní spoje právě přes Chomutov se zruší zcela, večerní zase budou do Prahy odjíždět podstatně dříve. Jediné, čeho se tak cestující na trase Chomutov – Most – Louny - Praha nemusejí bát, je změna servisu. "Překvapilo mě, že jsem posledně v buse nedostala ani denní tisk, ani nápoje. Tohle mám na Regiu nejraději, pak jsem se dozvěděla, že opravdu ruší na některých spojích standardní servis," popisuje zkušenost Zuzana Zahorova. To se naštěstí změněných tras nedotkne. O péči tady sice nepřijdeme, jenže zrušení spojů může ve finále bolet ještě víc.