Počasí na příští týden: Oblačná obloha a žádné tropy?

24. srpen - Jaké počasí o svatém Bartoloměji, takové bude i celý podzim
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Horké počasí a obloha bez mráčku je minulostí. Čeká nás postupné ochlazování a příjemné počasí na výlet. Jsou však i dny, kdy by se dalo jít na bazén. Kdy vyrazit kam?

Srpnové počasí se vyvíjí přesně tak, jak meteorologové předvídali. Po horkém začátku s teplotami kolem 30 až 35 °C přišlo od 14. srpna ochlazení. Tímto dnem jsme se přehoupli do chladnější části měsíce.

Předpověď na týden

Dnešní den se bude polojasno a teploty kolem 20 stupňů Celsia. V pondělí a úterý se bude oteplovat vždy po jednom stupni, oblačná obloha přitom vydrží. Pršet by sice nemělo, ale deštník v tašce nám nejspíš dodá jistotu. Až ve středu se teplota dostane na 24 °C a najednou bude i daleko jasněji.

Co praví lidová moudrost? 23. srpna: Má-li Filip hromy v průvodu, značí to brzký déšť a úrodu. 24. srpen: Krásně-li o Bartoloměji, vinaři se smějí.

Další oteplení nás pak čeká ve čtvrtek, kdy počasí začne být vhodné i k návštěvě bazénu. Rtuť teploměru totiž vystoupá až na 27 °C! Ještě více naměříme v pátek, kdy se teplota dostane až na 29 stupňů. Víkendové třicítky bude chladit nejdříve zatažená obloha v sobotu a vydatné bouřky v neděli.  

Pokud máte dovolenou, ideální tedy bude v první polovině týdne vyrazit na výlet. V druhé polovině týdne si zajít k vodě a v neděli zůstat doma a hrát karty.