Nymburk se stane bezpečnějším. Plánuje výstavbu nových chodníků

Město se bude snažit napravit situaci s chodníky co nejdříve
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Chodníky v některých nymburských lokalitách opravdu vzbuzují strach z bezpečnosti. Město už ale pomalu podniká kroky k tomu, aby situaci postupně napravilo. Kde se mohou obyvatelé těšit na nové chodníky a na kolik městský rozpočet vyjdou?

Samotné opravy vjezdů má již město společně s technickými službami za sebou, přičemž se jednalo o lokalitu ulice Purkyňova. Na chodníky se ale při těchto stavebních pracích příliš nemyslelo, což by se mělo v blízké době změnit. Úsek ulice Purkyňova mezi ulicemi Zbožská a Tylova přijde na řadu jako první.

Vyžádali si to sami obyvatelé

Nymburk se pochlapil, protože jasně ukázal, že slovo lidu je pro něj hodně důležité a je schopen jeho požadavky realizovat. "Už v průběhu realizace opravy vjezdů se mnoho občanů podivovalo, proč opravujeme pouze vjezdy a neděláme rovnou při jednom i dlažbu mezi vjezdy," podotkl starosta města Pavel Fojtík.

Předpokládaná cena zakázky je okolo 800 tisíc korun.

"Okamžitě jsme zahájili kroky, které by vedly k nápravě, našli jsme další peníze a vysoutěžili firmu v co nejkratším čase. Celý postup měl jednoznačnou podporu v radě města, neboť zájmem všech je opravovat město v ucelených úsecích."

Rada města podpořila návrh na rekonstrukci chodníků v ulici Purkyňova, přičemž se jedná o část, kde už byly opraveny vjezdy k jednotlivým domům. "Opravy vjezdů a položení nového povrchu žulové dlažby realizovalo město ve spolupráci s TS Nymburk," vysvětlil tiskový mluvčí města Petr Černohous s tím, že zhotovitelem byla firma MAGE Construction, s. r. o.

Grafické řešení povrchů bude zachováno

Radou města schválený návrh dokončení oprav chodníků bude pořízen v rámci údržby komunikací realizované prostřednictvím Technických služeb města Nymburk.

Oprava chodniků přitom bude provedena z původního materiálu při zachování stávajícího grafického řešení povrchů včetně přeložení stávajících obrubníků (po obou stranách v úseku mezi ulicemi Zbožská a Tylova).