Čelákovice mají zrekonstruovanou halu, lidem to ale nestačí. Co si přejí?

Takhle vypadala hala ještě před rekonstrukcí. Podívejte se do fotogalerie, jakou prošla proměnou
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Sportovní nadšenci mohou slavit. Hala Vikomt z 90. let má totiž za sebou zásadní rekonstrukci za poměrně vysoký finanční obnos. Na co se její návštěvníci mohou těšit a čeho přesně se vlastně stavební práce uvnitř týkaly?

Na sportovní hale v Čelákovicích se pracuje už roky. V poslední dvou letech bylo rekonstruováno sociální zázemí (WC, šatny, umývárny). V letošním roce se pak přešlo na zásadnější změny v budově.

“Letošní práce se týkaly zateplení obvodového pláště, střešní konstrukce a výměny okenních a vnějších dřevních výplní, osazeno bylo nové osvětlení, instalován nový hromosvod a také upraven zevnějšek budovy,” sdělil nám místostarosta Petr Studnička, který také podotkl, že byla hala postavena před 30 lety a již bylo nezbytně nutné ji rekonstruovat.

Financování pomohla dotace

Celá rekonstrukce haly se rozhodně neplatila z městského rozpočtu, ale využila se také účelně dotace z Operačního programu životního prostředí, který se zabývá snižováním energetických náročností veřejných budov.

"Předpokládaná hodnota stavby je 7,5 mil. Kč, přičemž z dotace může být hrazeno 45 % způsobilých výdajů," vysvětlil Studnička. Pro realizaci rekonstrukce byla vybrána společnost ADEVITA Dolní Břežany, a to formou veřejné zakázky.

Obyvatelé touží po florbalové hale

Dokončená rekonstrukce Vikomtu způsobila pozitivní reakce ze strany čelákovických obyvatel, nicméně těm stále chybí hala, kde by dorostenci a hlavně muži hráli stále oblíbenější florbal.

Rekonstrukce trvala od 26. června do 2. 10. 2017. Již 3. 10. je opět plně v provozu, přičemž provozovatelem je organizace města Čelákovická sportovní.

"Stále halu nemáme, pane starosto, je tu nějaký pokrok ohledně pozemku na pořádnou halu?" ptá se Jana Mikšovská na jedné z facebookových diskuzí.

Něco podobného ale vypadá jako běh na pořádně dlouhou trať. "Nejprve musíme zajistit pozemek, kde by se dala stavba realizovat. Pokud to půjde dobře, mohli bychom klíčový pozemek koupit v závěru letošního roku," podotkl starosta města Josef Pátek.

Ten také vysvětlil, že bez pozemku se jednoduše stavět nedá a hala takové velikosti se nemůže postavit všude a je potřeba pro ni vybrat skutečně vhodné místo. Takže je jasné, že jen tak nebude a milovníci florbalu si ještě budou muset nějaký ten čas počkat.