Obecní dům působí na oko strašidelně: Nymburk do něj ale zainvestuje milion

Obecní dům potřebuje rekonstrukce každý rok, sice je to mladá stavba, ovšem zvenku působí poměrně staře. Fotky interiéru najdete v naší fotogalerii
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Relativně mladá stavba, ovšem už potřebuje poměrně zásadní rekonstrukci. Asi takhle bychom nejlépe popsali stav nymburského Obecního domu. Kde má největší mouchy a jakým způsobem se je radnice pokusí vychytat?

Rozbité a místy odpadlé venkovní obložení vzduchotechniky působí v rámci Obecního domu skutečně hrozivým dojmem a není žádným překvapením, že se nymburská radnice rozhodla momentální situaci okamžitě řešit.

"Uvnitř je to hezky dobové, je škoda, že zvenku působí stavba tak zanedbaně," smutně podotýká Magda Holá na jedné z facebookových diskuzí.

V rámci rekonstrukce má dojít také rovnou k doplnění nové hydroizolace, úpravu okrasných dřevin a též novou travnatou plochu. Zhotovitel celého projektu už byl vybrán a samotné stavební práce již v lokalitě pomalu startují.

Staří někdy nerozhoduje

Asi by se čekalo, že podobný projekt spíše zastihne stavbu, která byla postavena před dávnou dobou, opak je ale pravdou. "Obecní dům je poměrně mladou stavbou, přesto si žádá každoročně finance na opravy i modernizaci," vysvětlil starosta města Pavel Fojtík, který také shrnul všechny investice.

Záměr byl již schválen a byla podepsána smlouva o dílo. Zhotovitelem je místní firma Komplet stavby Nymburk s.r.o. a stavební práce již pomalu startují.

"Připomínám, že v loňském roce město osadilo nová okna na finančním úřadě. Nyní se chystáme na opravu venkovního obložení vzduchotechniky. Ještě bychom letos rádi stihli vyměnit garážová vrata pro záchrannou službu. Do budoucna je v plánu pokračování ve výměně oken."

V rámci stavebních prací dojde k demontáži stávajících dlažeb a obkladů, odstranění maltového lože a zničeného cementového potěru. Zároveň bude zhotoveno nové provedení svislých obkladů, nové dlažby a doplněna nová hydroizolace.

Vyměněny též budou všechny zámečnické a klempířské prvky na otvorech vzduchotechniky. Obnovení čeká okapový chodníček včetně obnovy trávníku. Práce budou spočívat i v úpravě okrasných dřevin přířezem.

Termín dokončení stavebních prací je stanoven na začátek prosince letošního roku. Celková cena je 917 860 korun včetně DPH.

Pokud bydlíte v Nymburku nebo se tam třeba podíváte jako turisté a všimnete si nějaké nedokonalosti, máte nově možnost využít aplikace hlášení závad. Na webový formulář stačí vyplnit krátké náležitosti, přidat fotku a radnice se již postará o nápravu.