Pomáhají a chrání už 25 let: Městská policie Beroun začínala se sedmi strážníky

Berounská městská policie oslavila čtvrt století. Starosta Berouna Ivan Kůs předává pamětní list strážníkovi Janu Vackovi. Jak se daří městské policii třeba v Příbrami?
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Desítkami oznámení a případy se zabývají strážníci Městské policie Beroun denně. Za dobu jejich existence to byly tisícovky případů, protože městská policie působí v Berouně už 25 let.

 

Založena byla 12. října 1992 a za tu dobu prošla velkými změnami. "Původní počet sedmi strážníků se nyní rozrostl na dvacet a velký pokrok nastal především v technickém vybavení. Městská policie se za čtvrt století stala nedílnou součástí města Beroun, což dokazují mimo jiné i desítky oznámení a případů, kterými se strážníci denně zabývají," informovala mluvčí berounské radnice Petra Lišková.

Městská policie v Berouně byla založena 12. října 1992. V současné době má 21 strážníků. Vrchním velitelem je starosta města.
Práce městské policie se neobejde bez úzké spolupráce s berounskou veřejností. Pokud jste svědky nějakého protiprávního jednání, kontaktujte městskou policii na bezplatné tísňové lince 156.

Výročí oslavili strážníci společně s radními

Výročí založení městské policie bylo příležitostí, aby se strážníci společně s vedením města a hosty sešli v obřadní síni radnice.

Starosta Berouna Ivan Kůs popřál veliteli Alexandru Scherberovi, aby si městská policie udržela stabilní a profesionální tým. To je přání i samotného velitele.

V Příbrami jezdí strážníci i na koloběžkách

Svoji městskou policii má dnes minimálně každé okresní město. V Příbrami strážníci městské policie dokonce dostali letos v létě nové posily. Netýká se to lidských zdrojů, ale techniky.

Do výbavy totiž získali dvě nové e-koloběžky EasyRider. Díky nim jsou strážníci rychlejší a mobilnější. K tomu využívají pochopitelně včetně služebních vozů i tři jízdní kola, kdy mají možnost pokrýt mnohem větší území města při své činnosti, a tak jsou při přesunu na jiné místo efektivnější.

Koloběžka má dojezd 40 kilometrů

"E-koloběžka je doplněk k současným cyklohlídkám. Má dojezd až 40 km na jedno nabití a dokáže se pohybovat rychlostí okolo 25 km/h. Jedná se o moderní a ekologický dopravní prostředek, který usnadní strážníkům jejich práci a pohyb v terénu," vysvětlili zástupce velitelky Městské policie Příbram Luboš Řezáč.

E-koloběžky s příslušenstvím a polepem daroval městské policii starosta města Příbrami Jindřich Vařeka. Celková hodnota daru je zhruba 70 tisíc korun včetně DPH.