Nejtemnější kolínská ulice by měla opět svítit. Okružní dostane nové osvětlení

Temná místa v Okružní ulici konečně budou svítit, kde se chystá město ještě měnit veřejné osvětlení?
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Dlouhodobé problémy s veřejným osvětlením trápí obyvatele na Zálabí. Tam konkrétně v Okružní ulici mezi ulicemi Veltrubská a Mnichovická světla fungují takovým způsobem, že je v nočních hodinách prakticky tma. Jak moc velká investice se chystá, jak je na tom osvětlení v jiných částech města?

Kolín se chystá v následující měsících a letech začít plošně opravovat veřejné osvětlení v celém městě. Schválena je již výměna veřejného osvětlení velké části Okružní ulice, a to konkrétně na úseku mezi Veltrubskou a Mnichovickou ulicí na Zálabí.

Osvětlení ve městě dosluhuje

Nové veřejné osvětlení ve velké části Okružní ulice by mělo být moderní a odpovídat novým standardům. "Bude se jednat o velkou investici ve výši tří milionů korun," uvedl nákladnost akce starosta města Vít Rakušan.

Kolín tak bude konat, tak jak avizoval již v minulosti. Chce se totiž aktivně věnovat výměně veřejného osvětlení v celém městě, které je již dávno za zenitem. "Podařilo se nám dohodnout s provozovatelem a firmou AVE na funkčním modelu, jak vyměňovat veřejné osvětlení a jak dosáhnout na úsporu, což je pro nás samozřejmě naprosto zásadní," vysvětluje Rakušan.

Okružní ulice v noci nesvítí

Právě v této lokalitě je situace prakticky nejhorší v rámci celého města. "Máme informace, že je svítivost špatná, dokonce k nám přišlo i mnoho stížností, že se jedná v nočních hodinách o velmi tmavou lokalitu," vysvětluje starosta města.

Město očekává, že po zásahu bude rozdíl opravdu vidět na první pohled, a upozorňuje, že se jedná o další velkou investici do Zálabí. "Rád bych upozornil, že se do Zálabí v posledních měsících zainvestovalo opravdu hodně financí a nechceme s tím přestat. Dokonce, pokud bychom to srovnali s ohledem na počet investovaných peněz na obyvatele, tak Zálabí jasně vede a věříme, že je to již hodně vidět," doplnil novopečený člen poslanecké sněmovny za STAN.