Osudové číslo ovlivňuje povahu i život každého z nás. Jaké je to vaše?

Čísla hrají v našich životech velkou roli, jaké je právě to vaše?
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Numerologie je kouzelná věda. Díky číslicím lze totiž odhalit nejrůznější věci. Například zjistíte, proč máte právě takovou povahu, jakou vám osud nadělil. Jste přecitlivělí, choleričtí, nebo naopak myslíte racionálně a jste bojovný typ, co se jen tak nevzdá? To vše může mít na svědomí rozbor vašeho data narození. My jsme ho pro vás připravili.

Čísla 1 až 9 jsou základem numerologie. Každé z těchto čísel představuje osobitý pilíř vědy o významech, které nám čísla přinášejí. Každé z nich má své specifické rysy a charakter. Když pochopíme jejich osobitost a jedinečnost, dozvíme se, jak nás v každodenním životě ovlivňují.

Jak zjistíte své životní číslo?

Mezi nejdůležitější čísla, vedle dne narození, patří i tzv. osudové neboli životní číslo. Získáme ho součtem celého data narození a redukujeme na čísla 1 – 9, přičemž čísla 11 a 22 spadají mezi výjimky a nesčítají se.

Všechna čísla vyšší než 9 lze vždy pomocí součtu převést na určité číslo základní. Například číslo 27 lze převést na 9 jako součet jednotlivých číslic 2 + 7. Datum narození 21. 9. 1995 můžeme numerologicky převést na číslo 9 tak, že sečteme všechny číslice 2 + 1 + 9 + 1 + 9 + 9 + 5, získáme číslo 36, které pak jako součet 3 + 6 tvoří výsledné číslo 9. A teď přichází na řadu otázka, jak nám naše výsledné číslo ovlivňuje naši povahu. Pojďme si je jednotlivě rozebrat.

Osudové číslo 1

Člověk, který má sklony k vůdcovství, odvaha a inspirace. Je aktivní a tvůrčí. Pozor na nadřazenost a tvrdohlavost. Osobní váhavost a obtíže v hledání vlastní cesty. Osamělost. Někdy dosáhne slávy nebo společenského postavení. Je třeba více času věnovat druhým.

Osudové číslo 2

Osoba laskavá a vyniká velmi dobrou intuicí. Nedostatek odvahy k realizaci plánů. Iniciativu přenechává druhému. Od partnera potřebuje oddanost. Lpění na majetku. Pozor na malichernosti. Pozor na podřízenost a přecitlivělost. Špatně se vyrovnává se stresem.

Osudové číslo 3

Tento člověk je tvořivý, originální a má dobrou obrazotvornost. Nesnáší nudu. Rád spolupracuje s druhými lidmi. Vyniká osobním kouzlem a vtipem. Je kritický k druhým, a proto je třeba se učit určité diplomacii. Pozor na neklid, přílišnou vznětlivost, strach z jednotvárnosti a nevyrovnaného finančního života.

Vesmír i příroda funguje v cyklech, které se dají vyjádřit v číslech. Tato čísla mají neviditelnou vibrační sílu, která na nás působí v okamžiku našeho narození. Ta je viditelná v chování člověka, vytváří určité povahové rysy osobnosti, a tím současně naznačuje směr našeho života. Můžeme porozumět sami sobě, na co máme talent a kde máme naopak mezery, proč je nám někdo sympatický a někdo ne, čím se v danou chvíli zabývat nebo čeho se máme vyvarovat.

Osudové číslo 4

Důležitá je důslednost a pořádek. Úspěch přijde v pozdějším věku a po poměrně usilovné práci. Zásadní je trpělivost. Tato osoba je praktická a konzervativní. Nemá chuť ke změnám, i když nemá ráda monotónní život. Je obvykle fyzicky zdatná, a proto dává přednost činnostem, kde uplatní fyzickou sílu a obratnost. Je pracovitá. Může se objevit nedostatek sebejistoty.

Osudové číslo 5

Potřebuje pohyb, změny a cestování. Vyhledává svobodu a dobrodružství. Tato osoba je přístupná novým věcem a myšlenkám. Má vůdcovské sklony. Je ambiciózní, avšak velmi citlivá a vyhýbá se rutině a nudě. Je dobré udržet rovnováhu v citové, profesionální a finanční oblasti. Nemá ráda pravidla a omezení a nelze ji k ničemu donutit. Pozor na nehody.       

Osudové číslo 6

Partnerství, rodina, domov jsou základem pro úspěch. Pomoc druhým je samozřejmost. Je však třeba najít ochotu k ústupkům. Často má smysl pro obchod a příklon k estetice nebo umění. Důležité je uznání, láska apod., která rozvíjí její sebedůvěru. Pozor na váhavost, roztěkanost a netoleranci. Přílišná snaha po dokonalosti a nedůtklivost.

Pojem numerologie pochází ze slova šifra nebo numero, což znamená latinsky číslo. Jedná se o vědu o číslech, která má hluboké kořeny. Mystickým významem čísel se zabývaly všechny staré rozvinuté kultury. Kořeny najdeme v Babyloně, Persii, Chaldeji, Egyptě, Řecku, Indii a Číně. Řekové věřili, že čísla jsou klíčem k pochopení sebe sama.

Osudové číslo 7

Tato osoba dává přednost duševní práci. Potřebuje pro svůj život přátelství. Manželství může být nesnadné, neboť chce být nezávislá. Přátelství a vztah ovšem hrají hlavní úlohu. U této osoby se může projevit léčitelské nadání ve všech směrech, jako je fyzický, emocionální i duchovní směr. Pozor na pesimismus a přílišnou strohost. Někdy je pyšná a nepřístupná. Nedostatek realismu. Pozor na samotu.  

Osudové číslo 8

Touží po moci a penězích. Má dobré řídící a organizační schopnosti. Je houževnatá, vytrvalá, ale konzervativní. Je třeba pochopit příčiny a následky. Je třeba udržet v rovnováze dávání a braní, materiální majetek nepřinese klid, ani uspokojení, pokud nebude k prospěchu ostatním. Má silný charakter a vůli překonávat překážky. Pozor na zneužívání moci, které může mít vážné důsledky, útočnost, tvrdost, nesnášenlivost a netrpělivost. Má o sobě vysoké mínění a je vybíravá. Je náladová.          

Osudové číslo 9

Tato osoba hledá ideál. Bude podnikat cesty, aby získala zkušenosti a setkání s významnými lidmi. Má vysokou úroveň mentální energie a všechna úskalí a problémy zvládne. Dobré je, když zvýší oddanost věci, citlivost a odvahu. Idealistický přístup k sobě i okolí. Je zodpovědná. Někdy si neuvědomuje hloubku své moudrosti. Láska, pravda a přátelství, to je velmi důležité. Široká komunikace s veřejností nebo zahraničím. Snadno se učí. Pozor na sklon k iluzím, vypjaté citovosti, náladovým a přehnaným reakcím. Sklon k citovému napětí a psychickým výstřelkům.

Italský hvězdář Galileo Galilei prohlásil: „Kniha přírody je napsána matematickým jazykem“. Čísla vibrují s hudbou sfér, tento jedinečný zvuk vytváří planety sluneční soustavy. Proto je numerologie úzce spjata s astrologií a navzájem se doplňují. Magie čísel nám dává možnost lépe řídit a kontrolovat naše životy.

Osudové číslo 11

Tato osoba je ambiciózní a inteligentní. Může dosáhnout velkého úspěchu, ale i krachu. Je nadaná a má sklon k vizím. Je potřebná trpělivost a vyrovnanost a dále více vůle. Je citlivá a tvořivá. Je potřeba se naučit správně hodnotit své emoce a otřesy. Pozor na netrpělivost, nepochopení druhého, tvrdost a nesmiřitelnost. Pozor také na nedorozumění, na stresové situace a proměnlivý materiální život. Je třeba, aby své nevšední schopnosti nevyužívala jen k hromadění majetku.            

Osudové číslo 22
Má snahu po kolektivní činnosti. Je vysoké inteligence. Osobní život je na druhém místě. Má touhu budovat pro druhé. Vidí daleko a v širokých souvislostech. Má inspiraci a sílu. Je dobré naslouchat svému vnitřnímu hlasu. Snažit se o lidský přístup. Pozor na duševní přetíženost až poblouznění. Vyhýbat se nesoustředěnosti.