Ilumináti se musí mít na pozoru. Koten povede bezpečnostní výbor i díky Klausovi

Pražská ODS místo Klause mladšího do svého čela zvolila Portlíka. Teď si zřejmě ještě jednou gratulují
Zobrazit fotogalerii (4)
 

A je to tady! Jestli se ještě před pár dny dalo lehce usmívat varování KDU-ČSL o tom, že pokud bude Radek Koten zvolen do čela bezpečnostního výboru, tak že bude místo Ruska a Číny řešit nebezpečí iluminátů, dnes už se tomu nesměje vůbec nikdo. Do funkce ho poslal i Václav Klaus mladší.

/KOMENTÁŘ/ Volby dopadly tak, že se k moci derou populisté a extrémisté. V jejich řadách je spousta nezkušených nováčků, kteří dělají boty. Budiž. Když někdo z nich přijde do Sněmovny v maskáčích, je fajn si z něj udělat legraci a odkázat ho do příslušných mezí. Jenže zvolení Radka Kotena z SPD šéfem bezpečnostního výboru už taková sranda není. Naopak.

Tento člověk je totiž velkým nebezpečím sám pro sebe, natož pak pro Českou republiku. V minulosti se několikrát prezentoval krajně extrémními názory, které navíc nenesly ani špetku pravdy či alespoň reálného základu. Ano, voliči rozhodli. Můžeme možná pochybovat o jejich duševním zdraví, ale jednou máme demokracii, tak je třeba to respektovat.

Úmysl poškodit republiku?

Totéž by se možná dalo říct o demokratické volbě poslanců. Také si přeci zvolili tak, jak uznali za vhodné. Jenže tohle už nejde svádět na pomatení mysli, protože by evidentně v takovém případě šlo o hromadné šílenství a bylo by třeba některé naše zákonodárce rozvézt do příslušných zařízení. Ani se nám tomu nechce věřit. Oni nebudou blázni. Je to totiž čistá kalkulace a úmyslné vystřelení republiky o další světelný rok blíže totálnímu chaosu a ostudě.

Lidovci nedávno na plénu sarkasticky varovali, že místo vlivu Ruska a Číny bude výbor pod Kotenovým vedením sledovat aktivitu iluminátů a židozednářů. Těžko říct, jestli bude vůbec něco sledovat. Radek Koten je totiž buď mužem nadmíru důvěřivým (v minulosti totiž například sdílel poplašné zprávy o úniku záření z francouzské jaderné elektrárny přesto, že je vyvracel Státní úřad pro jadernou bezpečnost). Nebo je člověkem neznalým. Oboje je krajně nebezpečné.

Tím spíš, že Koten je prý členem facebookových skupin, které vyzývají k nenávisti proti islámu, otevřeně se tak k tomu hlásí. Ostatně jako vlastně celá SPD. Nový šéf bezpečnostního výboru si také zřejmě libuje v lásce k Rusku a naopak by se rád dostal z vlivu NATO a EU. I to odhalí jeho preference na sociálních sítích.

Fraška? Už ani ne

"Do budoucna se bezpečnostní výbor patrně bude zabývat otázkami, jako je nebezpečí mikrovlnek s dopadem na zdraví člověka, dalším tématem může být, že v rámci civilní obrany budeme fasovat hliníkové čepičky proti chemtrails a BIS se patrně bude místo vlivu Ruska a Číny zabývat otázkami škodlivosti iluminátů a židozednářů," kroutil hlavou místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek. A ještě jedna pořádná rána do vazu.

Pro zvolení Kotena do čela bezpečnostního výboru nebyli jen zástupci ANO, KSČM a SPD, ale také člen ODS Václav Klaus mladší. To je asi stejné, jako kdyby se zatvrzelý muslim rozhodl slavit Vánoce. Ten by ale alespoň neubližoval své zemi. Na druhou stranu, co jsme chtěli, to tady máme. Rodící se vládu extrémistů s možná sem tam nějakým demokratickým prvkem. A jednoho podivína, který by se stůj co stůj chtěl proslavit jako tatínek. No, je na dobré cestě.

Klíčová slova:
SPD
ODS