V pražské Troji spadla lávka přes Vltavu. Na místě jsou zranění, muž skončil v umělém spánku

V pražské Troji spadla lávka přes Vltavu
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Pěší lávka u Trojského zámku dnes nevydržela a zřítila se do řeky Vltavy. Znamenalo to navíc i zranění několika osob, které si přebrala záchranná služba. Na místě vše kontrolují i hasiči, vrtulník a policie.

Na místě momentálně zasahují hned tři jednotky pražských hasičů. Ti se starají také o prohledávání vodní hladiny. "Požádali jsme o pozastavení lodní dopravy," vysvětlil policejní mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Tento krok se hasiči rozhodli udělat proto, aby mohli důkladně prozkoumat vodní hladinu. 

Lávka byla pro pěší zavřena z geodetického důvodu už začátkem listopadu. Ke stejnému měření tu dochází pravidelně od roku 2012 a je nezbytně důležité k dalšímu povolení provozu lávky. 

Hasiči mají v týmu, který se v terénu pohybuje, také kanoisty z nedalekého oddílu. Podle dosavadních informací se ale zatím nikoho dalšího ve vodě najít nepodařilo. Podle informací záchranné služby jsou na místě čtyři záchranářské jednotky, na místě jsou celkem čtyři zranění, dva z toho těžce. 

"Šedesátiletý muž skončil v umělém spánku na oddělení ARO, 63letá žena na oddělení JIP. Oba utrpěli mnohačetná poranění. Dále byli zranění dva muži, 43letý má pohmožděná záda, 34letý má poraněné zápěstí a nohu," uvedl Kavka.

Bude zbytek lávky odstraněn?

Velitel zásahu se rozhodl také na místo povolat kynology. Část lávky se dokonce zřítila také na cyklostezku. Situace na místě se ovšem začíná dostávat pomalu čím dál více pod kontrolou hasičů. Ti nyní čekají na vyjádření statika, který má rozhodnout o tom, zda se má část lávky, která nespadla do vody, zachovat, a nebo raději odstranit.