Mocná zbraň jménem konturování: Odhalte tajemství dokonalé tváře, ale i těla

Jak na správné konturování? Podívejte se do naší fotogalerie
Zobrazit fotogalerii (7)
 

Líčení je tajnou zbraní mnoha žen. Věděli jste, že díky konturování můžete úplně změnit svou tvář? Chcete mít výrazné lícní kosti, užší obličej nebo třeba větší prsa a vyrýsované bříško? Ano! Konturing je možné užít i na tělo.

Říkáte si, jak ty známé osobnosti vypadají vždy krásně, jak to jen dělají. Znáte to, "možná se tak narodila, možná je to photoshop". Ovšem dokonalé líčení může dokázat každý z vás, základem je právě onen konturing.

V podstatě když se naučíte konturovat obličej, ostatní líčení je pak už jen hračka a ani kolikrát není třeba. Jde o korigování tvaru obličeje, pomocí světlého a tmavého korektoru zvýrazníte nebo naopak schováte to, co přesně chcete.

Co potřebujeme?

Mnoho výrobců prodává paletky přímo pro konturování obličeje, ale v podstatě pokud chceme vytvořit základní tvarování tváře a jen vyšvihnout naše přednosti a nedokonalosti schovat, stačí nám konturovací bronzer či hnědá tvářenka (tmavší, než je váš odstín pleti).

Jako další je třeba světlý korektor a nejlépe k tomu ještě použijeme rozjasňovač. Bronzer potlačí místa, která chcete schovat, kdežto světlý korektor naopak vyzdvihne, co má, a rozjasňovač tomu dodá tu správnou šťávu.

Jak na konturování?

Nejčastěji používaný způsob konturování spočívá v tom, že na obličej nanesete make-up, který běžně používáte ve svém odstínu pleti. Pomocí většího nadýchaného štětce (lepší syntetický) nanesete takzvaným ťupkáním bronzer pod lícní kosti, do míst, kde se prohloubí, když vtáhnete tváře.

Zde se využívá vtažení tváří neboli kapřík, aby byly lícní kosti krásně vidět. Toto je perfektní konturing pro oválný obličej. V případě pečlivějšího konturování se bronzer nanese stejným způsobem i po stranách čela až k vlasové linii, případně také i pod hranu dolní čelisti. Dá se říct, že jde o tvar dvou číslic, a to 3. Pokud chcete, můžete zúžit i nos nanesením bronzeru po stranách nosu.

Konturovat lze mnoha způsoby, ať už konektory v tuhé podobě, jako je právě bronzer či rozjasňovač, nebo pak světlým a tmavým make-upem, ovšem lze to i pomocí paletky určené přímo na konturování.

Teď přichází na řadu světlý korektor. Ten se nanáší spíše na střední část obličeje. V podstatě na místa, která z tváře vystupují. Přesněji tedy doprostřed čela, pod oči (zakrytí kruhů pod očima) lehce tak protáhnout až ke tvářím, doprostřed podél nosu, neboli na hranu nosu, nad horní ret a na bradu. Ovšem všeho s mírou, mělo by vše vypadat přirozeně. Takže je důležité pečlivě rozmazat přechody. Rozjasňovač pak už jen lehce naneseme na tváře, hranu nosu a hranu horního rtu.

Bezbolestné zvětšení prsou

Ano, díky konturování si můžete výrazně zvětšit i dekolt. Opět je potřeba pouze bronzer a světlý korektor. Jde také použít tmavý a světlý make-up. Jedinou nevýhodou je zde to, že stále jde o nějakou barvu na těle, tudíž je třeba počítat s možným umazáním oblečení. Zvýraznění hrudníku není nic složitého.

Stačí jen takzvaná položená číslice 3 nebo také písmeno M. Do tohoto tvaru naneseme bronzer přesně tak, jak moc chceme poprsí zvětšit. Korektor se pak nanese na vrchní část prsou, a tím vznikne efekt zvětšení. Opět je ale třeba důkladně rozmazat přechody mezi konturami.

Konturováním jde vylepšit v podstatě vše

Nejen obličej a dekolt, ale také další části těla je možné vylepšit díky obyčejnému tvarování neboli konturování. Tento hit se roznesl neskutečně rychle a po celém světě tak celebrity, ale i další používají konturování těla. Jedná se například o tvarování břišních svalů, zúžení nohou, pěkně tvarované pozadí a další. Otázkou je, jestli pak po osprchování realita nezklame.