Připravte se na vánoční obžérství: Jak dostat tělo do pohody?

Hubnout se dá hravě a zdravě, stačí vědět, jak správně na to
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Už se to blíží! Všude spousta cukroví, vánoční dobroty, kam se podíváte. A co teprve pak o svátcích, to bude zase mlsání. Máme pro vás několik rad, jak zhubnout, a připravit tak tělo na klasické vánoční obžerství

Otázka správného a hlavně zdravého hubnutí asi nikdy ze světa nevymizí. Co si budeme povídat, přeci jen každý z nás by chtěl vypadat trochu k světu. A jak dát svoji "dokonalost" lépe najevo, než právě krásným tělem?

Jenže u spousty případů končí pokusy o snížení váhy nemilou nemocí. Anorexie či bulimie opravdu není to pravé, po čem bychom toužili. Proto jsme si pro vás připravili několik rad, jak začít s hubnutím tak, aby to vašemu zdraví neublížilo. Aby mu naopak prospívalo.

To nejhorší ,co pro tělo můžete udělat, je přestat jíst. Je to nebezpečné a postavu si tím naopak zničíte. Vzniká tak nechtěný JoJo efekt, kdy tělo hubne a nabírá stále dokola a trpí tím pak celé tělo. A to i kosti, klouby, ale i mysl.

Jíst málo, ale často

Asi nejznámější pravidlo, které je opravdu účinné. Váš metabolismus bude spalovat mnohem rychleji, když za den spořádáte více menších porcí jídel nebo svačinek. Samozřejmě, že se nesmí jednat o fast foodové svačinky, chce to myslet na svůj obsah jídelníčku.

Ideální je hovězí maso jako přísun bílkovin společně se salátem. Nejhorší pro tělo je klasické večerní obžerství u televize, aneb když přijdete po práci domů, sednete si k televizi a po celém dni se nacpete. Ne! S tím je teď konec. Když se vám nechce vařit, lze zvolit variantu slunečnicového chleba třeba s mozzarellou, šunkou a podobně.

Nedovolte tělu mít hlad

U zdravého hubnutí je důležité, aby nikdy nedošlo k úplnému vyhladovění. Důležité je mít se stále dobře bez nepříjemných stavů kručení v břiše s následným skoro až padáním do mdlob. V případě, že jste přes den nestihli více svačinek a bojíte se večerního přejídání, dejte si pouze čaj. Ten tělo zavodní a omezí tak pocit nesmírného hladu.

Určitě máte mezi zdravou stravou nějaké své oblíbené mlsání, jako je třeba hroznové víno, oříšky, mandarinky a další. Když přijde chuť, mějte je na očích, je to stále lepší volba než třeba mastné brambůrky nebo hromada čokolády.

Skvělým doplňkem při hubnutí jsou čaje, existují přímo čaje detoxikační či hubnoucí a spočívají na bázi odvádění vody z těla. Už jen to dělá opravdové divy.

Obyčejná voda je zázrak

Říká se, že bychom měli denně vypít minimálně deset a více sklenic vody. My radíme mnohem více. Když se před tím, než začnete konzumovat jídlo, napijete sklenky vody, zaplníte tak svůj žaludek vodou a omezíte tak prostor v žaludku, a tím toho i sníte méně.

Pohyb je samozřejmostí

Při hubnutí je důležité udržovat i tělo v pohybu. Nemusíte denně chodit dřít do posilovny, ale je dobré z běžných denních činností si vybrat ty, které lze pozměnit ku prospěchu pro vaše tělo. Například místo jízdy výtahem či po eskalátorech si ty schody prostě vyběhněte.

Když máte domácího mazlíčka, užívejte si procházky a prodlužte je, jsou dobré i pro vás. Nebo si prostě vytvořte půl hodinku denně a tu si běžte třeba zaběhat. Tělo tak začne lépe fungovat a i vy se pak budete cítit fit. A co je účinnější než vy a váš pocit. Když se cítíte skvěle vy, vypadáte pak skvěle i pro okolí.