Silný vítr, déšť a teploty jako v dubnu. Takový bude začátek nového roku

Pohled z okna nenadchne...
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Nejchladnějším dnem tohoto týdne bude úterý. Přesto rozhodně nebude připomínat pravou zimu. Na tu si totiž budeme muset ještě pár dní počkat. Podle meteorologů určitě přijde, zatím se však musíme spokojit s teplotami, které spíš připomínají polovinu dubna.

Milovníci zimních sportů musí do vyšších poloh, pokud si v České republice chtějí alespoň nějak užít lyžování či jiné sněhové aktivity. Vždyť během oslav "jarního" silvestra jsme klidně mohli venku pobíhat jen v tričku. Místy bylo až třináct stupňů, což se sice v pondělí nezopakovalo (teploty se vyšplhaly "jen" na šestku), přesto bude teplejší počasí i nadále pokračovat.

Nejchladnější bude v tomto ohledu úterý, kdy se budou teploty přes den pohybovat maximálně kolem trojky. To už však neplatí o středě, kdy se opět dostaneme na pěkné jarní teploty. Osm stupňů vypadá spíš na konec března či polovinu dubna než začátek ledna. Ovšem pocitově to nebude nic moc, foukat totiž bude silný vítr a většinou se přidá i déšť.

Bude hrozit ledovka

Pro řidiče to v každém případě znamená dbát zvýšené opatrnosti, ledovky totiž budou nejen ve vyšších, ale i středních polohách. Stejný ráz počasí se očkává po celý zbytek týdne, teploty budou vždy mezi trojkou a osmičkou. O víkendu ale přijde další oteplení. Pokud se tedy chystáte na hory, pečlivě se informujte o sněhových podmínkách.

Víkendové teploty totiž vyšplhají na deset stupňů v Čechách, na Moravě se pak ohřejí dokonce u dvanáctky. Nebe se lehce umoudří. Sice by mělo být stále pod mrakem, déšť se ale očekává spíše ojediněle.