Zemanova nekampaň pokračuje: Sešli se lékaři, aby referovali o jeho zdravotním stavu

Na tiskovce s Andrejem Babišem prezident nevypadal dobře
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Prezident Miloš Zeman je nadále schopen vykonávat svůj úřad. Jen pár dní před volbami se kvůli tomu sešlo lékařské konzilium, aby zřejmě vyděšenou veřejnost ubezpečilo, že je všechno v pořádku. Na vizuální efekt tedy zřejmě není radno spoléhat. To, co vidíme, není realita, ale pravděpodobně jen přelud.

Současná hlava státu nedělá předvolební kampaň. Proto po celé republice visí billboardy vyzývající k jeho zvolení, proto chodí lidem do schránky letáky apod. Pravda, oficiálně nic neplatí. Že se tým lékařů sešel těsně před prvním kolem prezidenstkých voleb, je také určitě jen shodou náhod, ono to tak prostě vyšlo. 

Když však odhlédneme od evidentních politických faulů a podpásovek, nebudeme řešit, co vidíme, a budeme se soustředit jen na lidskou stránku věci, slyšeli jsme dobrou zprávu. "Pan prezident je v dobré kondici," prohlásil šéf prezidentského lékařského konzilia Martin Holcát. Spolu s dalšími dvěma lékaři z týmu u Miloše Zemana potvrdil cukrovku, na kterou hlava státu bere léky, a pak také polyfunční neuropatii.

Zároveň Holcát připomněl, že dobrý stav se týká i prezidentova duševního zdraví, tedy nejen fyzického, a dodal: "Samozřejmě víme, že určitým způsobem trpí s postižením dolních končetin, což souvisí s jeho základním onemocněním, diabetem." Cukrovka tak z jeho těla bohužel "neodešla", jak se prezident snažil tvrdit loni v listopadu. Holcát i jeho kolegové však důrazně popřeli, že by Zeman trpěl jakoukoli formou rakoviny. 

Pokud je jejich zpráva pravdivá, pak se každý rozumný člověk musí radovat. Lidský život je svatý. Zároveň je však na místě se ptát, jaká část nekampaně ještě přijde...