Zeman lhal, když se chlubil podporou Gotta. Zpěvák vzkázal, že nic takového neudělal

Zpěvák se k politice zásadně nevyjadřuje, jména nikdy nezveřejňuje
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Prezident Miloš Zeman na tiskové konferenci bezprostředně po skončení prvního kola voleb prohlásil, že ho těší podpora mnoha osobností. Jmenoval i Karla Gotta, který to však kategoricky popřel. Hlava státu si zpěvákova slova zřejmě vyložila po svém. A špatně. 

Vítěz prvního kola prezidentských voleb prohlásil, že je vděčný za jakokoli pomoc a podporu. "Zaregistroval jsem s velkým potěšením, že mně před volbami vyjádřili podporu tak různorodé osobnosti, jako je na jedné straně Andrej Babiš a na druhé straně Karel Gott," usmíval se spokojeně Zeman. Jenomže za pár desítek minut dostal těžké KO.

Mnohonásobný zlatý slavík totiž prostřednictvím své mluvčí Anety Stolzové vzkázal, že Zeman jeho podporu nedostal, protože zpěvák nikdy neřekl, že by ho volil. "Jako vždy, při všech volbách, jsem jmenovitě nepodpořil žádného kandidáta. Proto ani jejich výroky nekomentuji," vysvětlil Gott. Prezident si tak pravděpodobně jiné jeho vyjádření přeložil do svého jazyka a z toho mu vyplynulo to, co řekl jako hotovou a jasnou věc.

Gott: Nepodpořil jsem ho!

Gott totiž před pár dny pro Blesk řekl, že bude "volit člověka, kterého si vážím, jeho myšlenky a názory jsou mi blízké a vím, že naši republiku bude opět dobře reprezentovat". O tom, že by to měl být Miloš Zeman, však nepadlo ani slovo. Je to tedy jen další spekulace, kterou současná hlava státu rozšířila a podala jako jistotu.

Je zvláštní, že spolupracovníci toho samého muže se ještě dnes rozčilovali, že těsně před volbami probíhala jakási dezinformační kampaň, když do schránek některých lidí přišla nepravdivá informace o prvním kole volby. Zatímco anonymní nesmysl, že úřadující prezident postupuje do druhého kola automaticky a jeho příznivci tedy mohou pro první kolo zůstat doma, je evidentní hovadina, které může věřit jen duševně chorý člověk, prohlášení hlavy státu v přímém přenosu je něco zcela odlišného. Kdo tedy mate veřejnost?

Klíčová slova: