Učitel prý posílal školačce své nahé fotografie

Učitel již v této škole neučí, najít si práci jinde asi nebude mít snadné
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Do nepříjemného problému se dostal bývalý účitel Základní školy náměstí v Čáslavi. Podle dostupných informací měl totiž mladistvou žákyni zásobovat svými nahými fotografiemi. Ta se s případem svěřila kriminalistům.

Celým případem se již zabývá Policie ČR, nicméně vzhledem k tomu, že dívka ještě není plnoletá, neposkytla k případu žádné konkrétní informace, ovšem je potvrzeno, že se případem zabývají. K celému případu se nechce vyjadřovat ani čáslavská škola, což je vzhledem k situaci vcelku pochopitelné.

Základní škola náměstí Čáslav byla založena v roce 1820 a nachází se na adrese náměstí Jana Žižky z Trocnova 182.

V každém případě již učitel na Základní škole náměstí Čáslav oficiálně nepůsobí, což potvrzuje fakt, že není uveden mezi pedagogy učitelského sboru. Podle informací ze sociálních sítí není žačka jediná, kdo nahé fotky učitele viděl. Traduje se, že se dostaly minimálně k polovině města.

"Tato škola si zakládá na tradici, chodila do ní moje dcera, po letech i vnuk. Oba za působení současného ředitele, který, podle mého názoru, již na práci nestačí, žáci ze školy přecházejí do jiných škol a ne z důvodu stěhování. Neumějí pracovat s inkluzí, pan ředitel podle mě už by měl svoji funkci předat někomu mladšímu," uvedla k případu Radomíra Styblová na jedné z internetových diskuzí.

Další atak se sexuální podtextem?

Čáslavská police má také v rukou další případ. Dle prvotních informací tu nemělo dojít k žádnému fyzickému napadení, vyhrožování, krádeži či k slovnímu ataku. Dosud neznámý muž měl zatahat za školní tašku, kterou mělo dítě na zádech, poblíž autobusové zastávky.

V každém případě policie včetně kriminalistů případ prověřují. K dispozici by jim měly být také kamerové záznamy z dané lokality. "Vzhledem k věku nezletilé osoby nebudeme více konkrétní," uvedla policejní mluvčí Vendulka Marečková, která žádá všechny svědky, aby se případně obrátili na telefon 974 875 710 nebo přímo na služebnu.