Takhle vypadal zásah v hotelu. Při tragickém požáru umírali lidé, mrtví jsou už 4

Záchranáři si sáhli na dno, podívejte se, jak zásah probíhal
Zobrazit fotogalerii (27)
 

V sobotu večer vyjely jednotky pražských hasičů k požáru, který se nakonec ukázal jako tragický. Všichni záchranáři si sáhli na dno včetně hostů pětipatrového hotelu v Náplavní ulici v Praze. Podívejte se do fotogalerie, jak celá akce vypadala.

Od začátku bylo jasné, že tento zásah bude mimořádný a rozhodně ho nezvládne jen pár hasičských jednotek. Nakonec se jich na místo sjelo sedmnáct včetně chemického útvaru z Petřin či jednotky Hasičského útvaru ochrany Pražského hradu. Vzhledem k závažnosti situace byl na místě vyhlášen zvláštní stupeň poplachu. 

Hasiči během zásahu zachránili 34 osob pomocí vyváděcích masek jak vnitřkem budovy, tak díky výškové technice. Devět lidí bylo zraněno, z nich šlo o dva hasiče. Dva hosté hotelu bohužel zemřeli, třetí později podlehl zraněním brzy v nemocnici, čtvrtá žena pak zemřela během dopoledne. Hasiči požár dostali pod kontrolu krátce po 21. hodině. Zhruba o hodinu později byl zásah ukončen a svoji práci zahájili vyšetřovatelé.

Podle prvních informací se zdá, že příčinou požáru byla závada klimatizace v přízemí budovy. Přímo v hotelu zemřel mladý Němec (ročník narození 1996) a žena z Jižní Korei (1997). Totožnost muže ani ženy, kteří zemřeli v nemocnici, zatím není známá.