Udženija vrazila facku zastupiteli: Nelituji, Richter je vulgární a kolegyni nazval kurvou

Richter by si měl dát pozor, Udženija na něj může vzít i větší kalibr než jen dlaňovku
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Zastupitelé druhé městské části měli hodně "veselé" jednání. Dan Richter z hnutí Občané za spokojené bydlení si, prý opakovaně, pustil ústa na špacír. Místostarostka a zároveň první místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija to nevydržela a jednu mu vrazila.

Richter má rozporuplnou pověst. V roce 2015 se ve zlém rozešel s ODS, následně se obrátil na soud, který mu stranickou příslušnost vrátil. Jako zastupitel městské části však má pravidelně konflikty dokonce i s některými kolegy, natož pak s opozicí. Prý nechodí daleko pro ostřejší nebo vulgárnější slovo. V roce 2014 také "proslul" veřejným prohlášením, že zná místo, kde spadnul dodnes nenalezený malajsijský boeing.

Incidentu s Udženijou předcházel konflikt Richtera s bývalým stranickým kolegou, který mu polil hlavu vodou. Richter měl však nadále nevybíravě řečnit, načež došlo na facku od Udženije.

Prý jeden z mnoha verbálních útoků

Tentokrát se na zasedání zastupitelstva druhé městské části nevybíravě pustil do exkolegyně Mazancové. "Čelila skutečně už po několikáté vulgárnímu a krajně nemístnému verbálnímu útoku zastupitele Richtera, se kterým to nebylo jednoduché nikdy," napsala si na svůj facebookový profil Alexandra Udženija.

"Pan Richter dlouhodobě lživě dehonestuje naši paní starostku Černochovou a přihlížet tomu, jak někdo vulgárně uráží bývalou stranickou kolegyni na jednání zastupitelstva, před diváky a na půdě radnice, s prominutím do k***v, prostě nebudu." A tak se členka ODS rozhodla jednat na vlastní pěst, vlastně na vlastní dlaň.

"Ano, dala jsem mu výchovnou facku a víte co? Nebyl to zkrat, nejsem si jista, zda bych to neudělala zase. Nesnesu hulváty, kteří si myslí, že jim všechno projde, a chtěla jsem se nějak postavit za kolegyni." Politická kultura trpí. Vzpomeňme na Miroslava Macka (také ODS), který proplesknul Davida Ratha. Na druhou stranu, neplatí také, že na hrubý pytel se má dávat hrubá záplata?