Chlapec se zřítil i s vadnou prolézačkou. Prý za to nikdo nemůže

Jste si jisti, že hřiště, kam chodí vaše děti, je bezpečné?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Šetření v případu zraněného chlapce na hřišti v areálu Základní školy Dukelská je podle benešovské radnice u konce. Revize dětských hřišť ukázala, že všechny atrakce jsou atestovány a pravidelně kontrolovány. A může tedy někdo za tento konkrétní incident?

Neštěstí se stalo kvůli technické závadě, která se může objevit u jakékoliv věci. Alespoň tak to vidí starosta Benešova Petr Hostek z ČSSD. Na rozdíl od radnice však policie ještě vyšetřování neuzavřela a její závěr tak může být jiný.

Neštěstí se přihodilo na konci loňského roku. Lanová prolézačka se při hře zřítila, žák prvního stupně byl s vážným poraněním ruky převezen do nemocnice. Vedení města v minulosti nechtělo událost blíže komentovat s ohledem na vyšetřování policie i věk dítěte.

Policie může rozhodnout jinak

"Zavinění ze strany města, respektive příspěvkové organizace města, je irelevantní, skutečně tam nedošlo k zanedbání," uvedl starosta. Policie však "kauzu" stále vyšetřuje. "V současné době čekáme na zpracování znaleckého posudku z oboru sport-sportovní zařízení. Na základě výsledku tohoto posudku bude rozhodnuto o dalším postupu ve věci," sdělila mluvčí benešovské policie Veronika Čermáková.

Vedení města je podle Hostka s rodinou zraněného chlapce v kontaktu. "Spolupracujeme s rodinou toho chlapečka, pomáháme jí při řešení pojistné události a snažíme se jí být maximálně nápomocni," dodal starosta.