Nemoc hnutí ANO: Pane premiére, proč neznáte historii země, které vládnete?

Pane premiére, co těm lidem vyprávíte?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Je smutné, když občan nezná historii své země. Ještě smutnější však je, když nesmysly šíří premiér. I když je v demisi, jako Andrej Babiš. Muž, který podle magazínu Forbes za dobu v politice zbohatl o několik miliard, navázal na neznalost stranické kolegyně Karly Šlechtové.

Ministryně obrany Karla Šlechtová se vyznamenala před několika dny. Během návštěvy Ukrajiny vyzdvihla boj československých legionářů proti Hitlerovi v roce 1918. "Navštívila jsem Bachmač, abychom si společně připomněli československé vojáky bránící vesnici proti Hitlerovi," napsala si na sociální sítě. Budoucí diktátor v té době bojoval jako bezvýznamný desátník na Západní frontě.

To myslíte fakt vážně?

Předseda vlády v demisi si zřejmě řekl, že v tom svoji kolegyni nemůže nechat. Na svůj facebokový profil si tedy napsal: "Před 79 lety obsadila nacistická vojska Československo. Jeden z nejtemnějších dnů naší historie. Den na to vyhlášení Protektorátu Čechy a Morava. Každodenní strach o život. Vyhlazení Lidic a Ležáků. Vyvraždění většiny židovského obyvatelstva. Sto tisíc mrtvých v odboji. Zkusme se dneska na chvilku zastavit a v tichu na ně vzpomenout."

Stejně jako Karla Šlechtová, ani Babiš nezná fakta. Smutný příběh. Slovensko totiž 14. března 1939 vyhlásilo samostatnost, nacisté obsadili Čechy, Moravu a Slezsko. Dokonce ani Sudety obsazeny nebyly, protože se už předtím přidaly k Říši. Panu premiérovi tak doporučujeme navštívit pár hodin doučování, kde se dozví něco o historii tohoto státu. Chápeme, že k nám přišel ze Slovenska, které jen tak mimochodem s nacisty spolupracovalo. To ovšem neznamená, že by měl veřejně šířit takové bludy.

Otázkou je, jestli by se právě dnes, tedy pro nás významný den, neměl zamyslet nad tím, s kým chce skládat vládu. Ano, komunisté totiž, pane premiére v demisi, nebyli nijak kamarádským režimem. Mrtvých i mučených po nich zůstalo totlik, že už je asi nikdo nikdy nespočítá.

Podívejte, na kolik miliard si Andrej Babiš přišel v době, co je v politice. Čtěte zde.