Herec Hanák: Lidé od prezidenta Zemana mi nabídli peníze za to, že s ním budu sympatizovat

Co všechno se v této zemi ještě upeče?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Další velký průšvih se provalil na současného prezidenta Miloše Zemana. Hlava státu má zřejmě ve skříni pořádné množství kostlivců. Jeden z nich teď obživnul, na svět mu pomohl herec Tomáš Hanák. 

Finanční kompenzace za to, že podpoří Miloše Zemana před první přímou prezidenstkou volbou v roce 2013. Takovou nabídku podle svých slov dostal herec Tomáš Hanák, jak řekl v rozhovoru pro Český rozhlas Plus.

Vše oznámil na policii

"Při první přímé prezidentské volbě mi lidé z týmu Miloše Zemana napsali textovou zprávu a nabídli mi místo v táboře sympatizantů při závěrečném televizním duelu obou kandidátů. V SMS, kterou jsem nahlásil na policii v Berouně, mi psali, že chápou, že by to pro mě mohlo být kompromitující. Ale že mi nabízejí refundaci zcela dle mých představ."

Část hostů při nedávném inauguračním projevu prezidenta na protest proti hulvátství a aroganci z Vladislavského sálu během jeho řeči odešla.

Zajímavě vedená kampaň, jen co je pravda! "Nebudu přehánět, ale v tu chvíli se mně třásla ruka. Protože představa, že nejvyšším reprezentantem země, ve které žiji, a tváří, která bude viset ve všech školách všem dětem na očích, je člověk, který si neváhá kupovat své sympatizanty, je strašná. Obzvlášť pro člověka, který si odnáší ideály z minula a musel je dlouhou dobu v sobě potlačovat," kroutil hlavou herec.

S takovým prezidentem se nesmířím

Pro Hanáka je takový člověk na Hradě nepřípustný. Dopomohla k tomu však ještě jedna věc. "Pokud v Základní škole Plynárenská v Teplicích dojde k tomu, k čemu došlo, a já se nedočkám, že by prezident okamžitě přerušil jakékoli jednání a jel rychle uklidnit všechny pedagogy i děti, je to nepřípustné. S takovýmhle člověkem na nejvyšší funkci, s takovou tváří země se smířit nemohu," doplnil Hanák.

Nutno říct, že v této zemi není zdaleka sám. Na druhou stranu máme naštěstí ještě demokracii a je na každém, koho volí za svou hlavu státu. Každý z nás má možnost zvolit, jestli chce slušnost či možnost být hrdý, nebo ješitnost, pomstichtivost a zlobu.

Zeman: Demonstrujících je mi líto, jsou to chudáčci a režisér Najbrt je blbec. Čtěte zde.