Série městských cyklo sjezdů míří do Příbrami, odstartuje ze Svaté Hory už tuto sobotu

Takto probíhal první ročník Svatohorského Downtown
Zobrazit fotogalerii (11)
 

Ulice v centru Příbrami se v sobotu 2. června stanou dějištěm 2. ročníku závodu Svatohorský Downtown. Ten bude letos nově součástí seriálu městských sjezdů pod názvem Czech Downtown Series. Návštěvníky akce čeká kvalitní adrenalinová podívaná. Na start se postaví 150 neohrožených jezdců, kteří budou muset zdolat 20 zákeřných překážek.

Trať závodu bude oproti loňskému roku částečně pozměněná a bude na ní několik nových překážek. „Jezdci je mohou očekávat již ve Svatohorském sadu a dále také v nové pasáži v okolí Indické restaurace. Tento rok se pojede na dvě kvalifikační kola, která „vygenerují“ finálovou skupinu, jež se na trať vrhne v 18 hodin. Zásadní letošní změnou je skutečnost, že se Svatohorský Downtown zařadil do vybrané společnosti pěti závodů Czech Downtown Series,“ popisuje za organizační tým Vlasta Ševr.

V naší fotogalerii se můžete podívat, jak probíhal první ročník Svatohorského Downtownu.

Start na Svaté Hoře, cíl na náměstí TGM

Program dne odstartuje v 10:00, kdy se otevřou registrace pro jezdce. Startovat se bude ve 14:30 opět ze Svaté Hory, která je symbolem Příbrami. Cíl bude stejně jako v loňském roce na náměstí T. G. Masaryka. Více informací hledejte ZDE.

Akce s sebou nese i dopravní omezení. Uzavřené budou tyto komunikace: Svatohorská alej, náměstí Dr. Josefa Theurera, Mariánské údolí, Na Valešince, Lázeňská, Střelecká, Václavské náměstí, Pražská, Pivovarská, Palackého, V Brance, Dlouhá, náměstí T. G. Masaryka.

Omezen bude i provoz MHD: MHD Linka 6A - od 10:30 h nebude obsluhována autobusová zastávka „Příbram, Svatá Hora areál“.  Bude ukončena na autobusové zastávce „Příbram, Svatá Hora“ v ulici Balbínova.

O víkendu proběhla v Příbrami charitativní akce, které se účastnil i fotbalista Antonín Barák - více čtěte ZDE.