Dny Kralup 2018 příliš nezazářily. Uškodilo jim deštivé počasí i nedotažená organizace

Ve středu 6. 6. odstartoval před radnicí další ročník Dnů Kralup. Vše z počátku vypadalo dobře...
Zobrazit fotogalerii (12)
 

Každoroční celoměstské oslavy se i letos měly nést ve víru tance, hudby a zábavy, přesto se však na sociálních sítích od občanů a návštěvníků středočeských Kralup nad Vltavou snáší na organizátory spíše kritika. Co Kulturní a společenské středisko Vltava, jež má tuto významnou událost nyní na starost, podcenilo, a čeho se mělo raději vyvarovat?

Když byly ve středu 6. června Dny Kralup 2018 na Palackého náměstí před budovou radnice slavnostně zahájeny, vše vypadalo tak, jak má. Ulicemi města se nesly jemné tóny hudby i líbivý zpěv žáčků zdejších škol a všichni vypadali spokojeně. Nejinak tomu bylo i o den později, kdy velkou pozornost sklidil především Bezpečný den se složkami integrovaného záchranného systému.

Zpočátku Dny Kralup vypadaly slibně...

Stejně tak 11. Muzejní noc s překvapením ve čtvrtek večer a zejména koncert Lena Yellow, jenž se zde konal, byl hodnocen velmi kladně, ovšem kritika začala sílit od pátečního rána, které odstartovaly Hrátky na koupališti. Bohužel kvůli špatným zkušenostem z minulých let se Kralupská sportovní spol. s r. o. raději rozhodla nechat velké bazény s tobogánem zavřené, což se však jen těžko dalo vysvětlit maminkám s dětmi, které se těšily na koupání.

Reakce na článek:
"Divácká účast byla až nečekaně vysoká, nemluvě o skvělé a přátelské atmosféře - totéž lze tvrdit i o průběhu Oldies party v blízkosti loděnice Kotva. Mimořádnou podívanou nabídla v nedělním dopoledni prestižní soutěž Strongman 2018, následovaná plaveckým Memoriálem Jiřího Vachalce – s historicky nejvyšším počtem závodníků! Diváci také kvitovali novinku, kterou bylo vysílání vybraných akcí. Ostatně i čísla o sledovanosti hovoří jasnou řečí. Vše pak zastřešovala činnost kameramanů Kralupy TV, kteří pracovali s maximálním úsilím na tom, aby se k divákům dostala jednotlivá videa co možná nejrychleji (a pochopitelně v patřičné kvalitě)," vypočítává mluvčí města Aleš Levý.

O nic lepší to nebylo ani během víkendu, kdy dopolední program pod mostem připomínal spíše velké trhy s minimem akcí, Kralupský hudební festiválek pak překazila silná průtrž mračen. Povedl se tak v podstatě jen závod motorových člunů – Kralupská míle a Turnaj na Čechii. Akcí samozřejmě bylo mnohem více, avšak organizátoři se letos rozhodli letáčky s programem zredukovat. A kdo neměl možnost navštívit internet – třeba někteří senioři – o řadě z nich vůbec nevěděl.

... nicméně téměř vše se brzy pokazilo

Lépe na tom však nebyli ani ti, kdo mají chytré telefony, vyznat se totiž v programu, navíc na několika internetových stránkách (mestokralupy.cz, kasskralupy.cz a dnykralup.cz), představovalo značný oříšek; některé informace, třeba průběh Kralupské míle, zcela chyběly. Velké zklamání přinesl i „přímý přenos“, jenž se změnil na amatérské natáčení zlomků akcí, a jejich vkládání na internet. Na dvacetitisícové město to mohlo být lepší.

Ani tolik propagované městské sociální sítě, hlavně Facebook, příliš nezazářily. Kralupský mluvčí sem sice umisťoval fotografie, avšak po bouřce, jež pokazila zmíněný hudební festival, zde třeba nikdo nenašel prostou informaci, zda tento bude pokračovat anebo dojde k jeho zrušení, což řadu lidí, jež chtěli dorazit později, nepotěšilo. Stejně tak volejbalový Turnaj nadějí musel být v neděli přesunut, ale na Facebooku o tom nebyla ani zmínka.

Většina akcí v neděli již sice proběhla bez problémů, ovšem celkový dojem ze zkaženého pátku a soboty již zlepšit nedokázaly. Se špatným počasím nikdo sice nic udělat nemohl, na druhou stranu v uplynulých letech sklidily Dny Kralup mnohem větší ovace. Každopádně organizátoři mají nyní celý rok na to, aby se poučili z těchto chyb a na příští rok připravili opět grandiózní program.

Pět let od ničivých záplav. Střed Kralup proměnily v obří jezero a způsobily velké škody. Více čtěte zde.