Ondřej Pavelec: Chytat budu jedině v NHL, jinak si najdu jinou práci

Kde nakonec zakotví?
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Sportovní kariéru si podle svých slov bez chytání v NHL už nedovede dál představit. Ondřej Pavelec podobně jako po loňské sezoně také letos čeká na nabídku některého z klubů nejslavnější hokejové soutěže světa. Jenže to zatím nevypadá příliš růžově. Gólman však přesto stále věří.

V Uherském Hradišti už několikátou sezonu provozujete letní hokejovou školu. Berete pobyt na ledě jako první část přípravy na možné pokračování v NHL?
Určitě ne. Ve škole se naplno od rána do večera věnuji dětem, což nemá s mou přípravou ani trochu společného. Suchou přípravu na příští sezonu jsem začal dávno před Uherským Hradištěm. Na jednom místě v Praze trénujeme spolu s Petrem Mrázkem. Na led se ještě nechystám. Když není nějaká speciální akce, na led v červenci nechodím. Obvykle na něj vyjedu tak v půlce srpna.

Ondřej Pavelec
- v draftu byl druhá volba Atlanty Thrashers v roce 2005
- první zápas v NHL odehrál 20. října 2007 proti Tampě
- nejlepší brankář na MS do 18 let

Rýsuje se vaše pokračování v zámoří?
Můj agent o tom jedná. Nechci říkat s kým, třeba se to brzy dozvíte. Ale mění se to každý den. Nechám se překvapit.

Když ne, platí, co jste říkal loni v létě, že mimo NHL chytat nebudete?
Pořád to takhle mám nastavené. NHL je pro mě jasný důvod pokračovat. Bez ní nevidím motivaci. To jsem si dávno promyslel. Kdybych skončil, něco bych si na práci našel. Kolem hokeje asi to hned nebude. Každopádně do žádných velkých ekonomických dobrodružství bych se nepouštěl. Mimosportovní kariéře nechám volný průběh. 

Vaše sestra stále hraje hokej za kladenské družstvo. Jak na vás působí ženský hokej v Kladně a kladenský vůbec?
Holky mají zábavu a je jenom dobře, že hokej hrají. Sestru, s kterou jsem na její zápasy jezdil jako malý kluk, baví dělat kolektivní sport a v té partě s tímhle pocitem není sama. Mají partu, která spolu žije celý rok. Fandím jim a přeju si, ať jim to nadšení vydrží co nejdéle. Co se týká hokeje v Kladně jako takového, nejvíce je na očích áčko. Minulý rok byl pod vedením trenéra Miloše Hořavy hodně povedený. S mladými kluky udělal výbornou práci. Začalo se to hýbat tím správným směrem. Škoda, že odešel. 

Děkujeme za spolupráci webu vasekladno.cz

Jiří Tlustý: Každý hokejista opravdu není dobrým trenérem. Rozhovor čtěte zde.