Votice dokončily kritizovaný projekt obnovy zeleně za 2 miliony korun

Zeleň ve Voticích prošla výraznou obměnou
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Votice na Benešovsku dokončily kritizovaný projekt obnovy zeleně na Masarykově náměstí. Záměr s náklady do dvou milionů korun narážel na silný odpor veřejnosti, které vadil rozsah kácení. Vedení radnice muselo hledat kompromisní řešení, řekl starosta Jiří Slavík (TOP 09).

"Park je hotov, ale kvůli horku ještě není dokončeno osetí trávou, čeká se na vhodnější počasí. Z mého pohledu ta rekonstrukce dopadla dobře," uvedl Slavík.

Kritici záměru si sehnali dendrologa, který vypracoval oponentní posudek. Podle Slavíka posuzoval každý strom jednotlivě. Zahradní architekt, který přichystal projekt, přitom kladl důraz na koncepční řešení celého prostoru.

Kritika postupně upadává

"Jak se to líbí - nelíbí, je asi věc každého občana. Nicméně veliká vlna kritiky, která byla, opadla a zatím se ke mně nedostává, že by to někdo výrazně kritizoval nebo to považoval za velmi špatný projekt. Spíš si myslím, že část občanů podlehla panice a myslela si, že tam vznikne holá pláň," dodal starosta.

Občané se ozvali i na Dobříši

Podobné výhrady veřejnosti řešila i radnice v Dobříši na Příbramsku, kde se lidem také nezamlouvala navržená obnova městské zeleně. Na základě debaty s veřejností byla většina lokalit z projektu vypuštěna.

Místostarosta Vlašimi: Je mi hanba, co jsme za národ. Necháváme se ovlivňovat lží a populismem. Více čtěte: ZDE.