Další oprava železničního přejezdu v Černošicích. Kolony aut vystřídal nový betonový povrch

Oprava železničního přejezdu v Černošicích výrazně zkomplikovala dopravu
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Dopravu v Černošicích již dlouho komplikují uzavírky krajské silnice kvůli její rekonstrukci, ale v uplynulých dnech se problémy krátkodobě ještě vyhrotily. Příčinou byl zejména uzavřený železniční přejezd, jenž byl v rámci plánované výluky na trati již poněkolikáté za poslední roky opravován.

Kromě úprav vlakového přejezdu jsou ve fázi oprav uvnitř i v okolí Černošic i další silnice, a tak občané z Poberouní museli při cestě do Prahy buď vsadit na dopravu vlakem, na kterou rovněž není v posledních týdnech, zejména z důvodů několika výluk či výrazné revitalizace trati na Berounsku, stoprocentní spoleh, nebo to zkrátka „risknout“ a vydat se jednou z možných objízdných tras vozem, mnohdy po velmi úzkých silnicích. „Oficiálně značená objížďka vedla přes obec Kuchař, což místním při dobré dopravní situaci přidalo při cestě do metropole zhruba 20 minut,“ přiblížil situaci od soboty do pondělí starosta Černošic Filip Kořínek.

Vedení obce v čele se starostou Filipem Kořínkem si opakovaně stěžovalo v uplynulých měsících na častá a výrazná zpoždění vlaků na trati mezi Prahou a Berounem. Aktuální vyjádření a odpovědi IDSK a ROPID si můžete přečíst: ZDE.

Oprava přejezdu i na námět černošické radnice

Samotný železniční přejezd byl i na základě podnětu ze strany starosty města Černošic Filipa Kořínka opravován v rámci třídenní výluky na trati, během níž Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) prováděla i další práce v úseku Radotín - Dobřichovice, mimo jiné zpevnění svahu v Mokropsech, kde došlo loni po přívalovém dešti k sesuvu na trať.

Přejezd opravován již poněkolikáté, nyní byl zvolen beton

Železniční přejezd v Černošicích je upravován v posledních letech již poněkolikáté. V minulosti bylo na tomto místě navíc hned několik typů povrchů. „Ano, je to tak, v posledních letech byl přejezd již párkrát opravován. Dlouho byl přejezd v tak špatném stavu, že přejet přes něj bylo hodně nepříjemné – auta se rozhoupala ze strany na stranu, třeba člověk s bolavou páteří musel trpět, samozřejmě přes něj jezdily i sanitky… Naštěstí pak SŽDC ustoupila z pozice, že do celkové rekonstrukce trati už nemá smysl jej opravovat, a dala ho do pořádku,“ přibližuje starosta Kořínek.

Nejlépe se žije v Říčanech, Praze a Černošicích, nejhůře na severu. Jak dopadla další města? Více čtěte: ZDE.

„Před několika měsíci se ale začal asfalt na několika místech lámat, tak jsem SŽDC upozornil, že je to na reklamaci… Jsem rád, že se podařilo opravu přejezdu SŽDC zajistit již v rámci aktuální plánované výluky na trati. A opravdu to vzali zgruntu, místo asfaltu jsou teď betonové desky, které snad už vydrží. Dnes (v úterý – pozn. red.) již auta přes nový přejezd proudila bez problémů. Tímto bych chtěl SŽDC poděkovat za pružnou reakci při opravě přejezdu,“ uzavřel černošický starosta Filip Kořínek.

Starosta Kořínek: Jestli dnešní stav přežijeme ve zdraví, pro společnost to bude velká lekce. Více čtěte: ZDE.