Pro Miloše Zemana a další obdivovatele Ruska: Hlavním hitem voleb slib teplé vody, radujme se

Vladimir Putin je borec, i medvědy umí lovit
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Pro všechny zatvrzelé obdivovatele Ruské federace v čele s prezidentem Milošem Zemanem máme dobrou zprávu. Když se do své milované vlasti odstěhují, mají docela dobrou šanci, že se umyjí teplou vodou. V tamních volbách totiž šlo o jedno z hlavních témat. Možná se ale pár dní pořádně nenají, ale co už...

Zatímco u nás řešíme koblihy, guláš, pivo nebo slíbené miliardy do infrastruktury, hokejových hal či oválů na rychlobruslení, v Rusku měli přízemnější starosti. V tamních komunálních volbách, které se v neděli konaly v mnoha regionech, byla totiž obyvatelům slibována teplá voda. Nevídané, neslýchané! Takový luxus by si snad mohli dovolit!

Zkuste si tam pár týdnů

No, zůstaňme nohama na zemi, ať se jedná o Českou republiku nebo zemi na východ od nás, pravděpodobně zůstane jen u slibů. Miliony lidí v Rusku žijí na hranici chudoby, mnohdy i pod ní. Teplá voda je tak na jejich žebříčku přeci jen trošku v pozadí. Sehnat jídlo a kvalitní vodu je přeci jen o něco důležitější.

Milovníci ruského způsobu života by se snad mohli konečně zamyslet nad tím, jestli je tam všechno tak úžasné, jak prezentuje strýček Putin a jeho partička. Možná by si mohli vyzkoušet, jaké to je tam žít. Samozřejmě mimo domy ruské smetánky, kterou stejně reprezentuje jen pár vyvolených, mimo speciálně "vytuněné" ulice, které vidíte na pohlednicích. 

Ruská propaganda je dnes velmi silná i u nás, o tom není sporu. Pořád se však dají relevantní informace dohledat, stále se dá hovořit s lidmi, kteří jsou ruským režimem pronásledovaní i s těmi, kteří díky touze po moci a mamonu několika málo jedinců nemají co do úst a jejichž blízcí umírají v bídě a špíně.

Starosta Kořínek: Jestli dnešní stav přežijeme ve zdraví, pro společnost to bude velká lekce. Rozhovor čtěte zde.
Klíčová slova: