Další pomsta starého pána. Zeman tentokrát plivl do tváře předsedy Senátu Štěcha

Plácání po zádech je minulostí
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Středeční schůzka nejvyšších ústavních činitelů bude bez zástupce Senátu. Miloš Zeman využil příležitosti a rozehrál další ze svých pomstychtivých partií. Předseda horní komory Parlamentu České republiky Milan Štěch si s prezidentem několikrát dovolil nesouhlasit. A teď sklízí hrozny hněvu ze zatuchlé hradní vinice.

Nad chováním hlavy státu dlouhodobě kroutí hlavou všichni, kdo si umí dát dvě a dvě dohromady a alespoň trochu vnímají realitu. Byť k Milanovi Štěchovi můžeme mít mnoho výhrad (a také je máme), tak směrem z Zemanovi se v poslední době jasně vymezuje. A to samozřejmě nemůže zůstat bez odezvy. 

Hrad opět ukázal svoji zášť a trochu dětinskou touhu zadupat do země všechny, kdo nesouhlasí s názory pana prezidenta. Bohužel Miloš Zeman postupujícím časem a zřejmě i zhoršujícím se zdravotním stavem stále méně vystupuje jako důstojný reprezentant země. Vzpomeňme jen na jeho neúčast na zásadních setkáních světových lídrů, podřimování během oficiálního focení či na velmi smutný pohled na starého muže, pokud už někam vyrazí.

Další na seznamu

Zasloužil by si v první řadě klid a odpočinek. Ovšem to by nebyl Miloš Zeman. Zlé jazyky ještě před druhou volbou hlavy státu tvrdily, že bývalý člen KSČ do toho jde jen proto, aby se pomstil svým odpůrcům. Podle jeho jednání to tak bohužel často vypadá. V případě Milana Štěcha je to tím smutnější, že tito dva muži dříve byli, snad se to tak dá říct, přátelé.

To však skončilo ve chvíli, kdy se předseda Senátu ohradil proti chování Zemana a dal jasně najevo, že s ním nesouhlasí. V té chvíli se Štěch ocitl na listině "zloduchů", se kterými je třeba si vyřídit osobní účty. Není to hodné inteligentního člověka, natož nejvyššího představitele jakéhokoli státu.

Trapné a dětinské

Na Hradě dlouho velmi dobře věděli, že na středu 12. září má Štěch naplánovanou pracovní cestu do Francie. Zcela "náhodou" se tak rozhodlo, že zrovna dnes se bude řešit zahraniční politika. Je to jasné gesto, že když budou chtít, tak si Zeman a spol. prostě budou dělat, co budou chtít. Všem "pánům" je úplně jedno, že podobně se chovají malé děti, když jim někdo na pískovišti rozbije bábovičku.

Tím spíš, že když chtěl Senát vyslat zástupce, bylo to jednoznačně zamítnuto. Přitom místopředsedkyně Senátu Miluše Horská je samozřejmě adekvátní náhrada. A důvod, který z Hradu zazněl? Schůzka je prý pouze pro nejvyšší ústavní činitele. Což v nepřítomnosti "šéfa" Horská je, navíc dostala od Štěcha písemné pověření. Nezájem...holt když je sebemenší šance vypustit jedovatou slinu, na Hradě ji stoprocentně využijí.

Česko je rájem demagogů. Politika klamu u nás slaví nebývalý úspěch. Čtěte zde.