Znovuobjevený talent Antonín Fantiš: Uvažoval o konci kariéry, teď táhne Příbram ligou

Nováčka z Příbrami táhne po zranění Miroslava Slepičky znovuobjevený talent Antonín Fantiš
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Posledních pět let se bývalý velký talent českého fotbalu Antonín Fantiš spíše trápil a marně čekal na góly. Dokonce zvažoval konec kariéry. V Příbrami ale znovu našel sám sebe a dnes se v duelu 10. kola nejvyšší soutěže odvděčil za šanci dvěma góly, kterými zařídil výhru 3:0 nad Mladou Boleslaví. V jediném utkání tak dal více branek než za předchozích 63 ligových zápasů.

"A to mohl být i hattrick, protože jsem tam měl ještě jednu dobrou hlavičku. Ale poprvé v lize jsem dal dva góly a za to jsem rád," řekl novinářům šestadvacetiletý útočník.

Příbram ve středočeském derby zdolala v sobotu odpoledne Mladou Boleslav 3:0. Dvě branky dal Antonín Fantiš, jednu přidal dvacetiletý Roman Květ.

"Hroťák" místo zraněného Slepičky

Fantiš i v Příbrami kvůli menšímu vzrůstu často nastupoval spíše na křídlech nebo jako podhrot. Ale kvůli zranění Miroslava Slepičky se trenér Josef Csaplár rozhodl ze zálohy posunout Fantiše na hrot a ten se odvděčil jedním ze svých nejlepších ligových výkonů.

"Šel jsem na hrot, protože Míra si nešťastně zlomil nohu. Na hrotu jsem se vždy cítil dobře. V Baníku jsem tam měl nejlepší sezonu," připomněl ročník 2012/2013, během kterého nastřílel pět branek. "Teď jsem na hrotu asi tři nebo čtyři roky nehrál. Ale teď jsem doufal, že mě tam trenér dá, a sedlo mi to. Dal jsem dva góly, vyhráli jsme 3:0, takže super," těšilo ho.

Náhradník za Vydru i stáž ve slavném Juventusu

O Fantiše jako mladíka usiloval Celtic Glasgow, na stáži byl v Juventusu Turín. V roce 2010 ho z Příbrami získala údajně za 20 milionů korun Ostrava jako náhradu za Matěje Vydru, potenciál ale naplno nevyužil. Poté přešel do Jablonce, ale vážně si zranil koleno a to ho trápilo i později ve Zlíně.

Před rokem se rozhodl vrátit do Příbrami do druhé ligy a znovu našel radost z fotbalu. "Udělal jsem nejlepší rozhodnutí, že jsem sem přišel do druhé ligy. Po zraněních jsem se trápil, tady jsem doma, ve druhé lize mi to pomohlo a teď se v lize cítím lépe a lépe," prohlásil Fantiš.

"Dřív jsem přemýšlel, že skončím s fotbalem, protože jsem měl velké problémy s kolenem, ale naštěstí jsem se dal do kupy a teď to přináší ovoce, že jsem to nevzdal. Fotbal miluju a řekl jsem si, že to musím zkousnout, i když to bylo těžké," dodal.

Příbram letí tabulkou vzhůru, nyní už je šestá

Příbrami se navíc v lize daří a po třetině základní části sezony je na šesté příčce neúplné tabulky. "Ani mě to nepřekvapuje. Já čekal, že na tom nebudeme špatně. Ale pořád to ještě může skončit všelijak. Může přijít série proher, ale i výher. Hrajeme hodně zajímavý fotbal, venku nám to sice moc nejde, ale doma předvádíme super fotbal," pochvaloval si Fantiš.

Točí se vám často hlava nebo je vám na omdlení? Mohou to být příznaky vážnějšího onemocnění. Více čtěte: ZDE.