Kristen Stewart, nebo Paris Hilton? Kdo je skutečně nejhorší herec na světě?

Prohlédněte si celou fotogalerii
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Když máte před kamerou špatného herce, je to zkrátka průšvih. Režisér se může snažit sebevíc, stejně tak scenárista či kameraman. Se špatným hercem zkrátka dobrý film vznikne stěží. A kteří herci jsou ti skutečně nejhorší? 

Nicolas Cage

Cage se v podobných žebříčcích objevuje poměrně pravidelně. Záhy se však většinou dodává, že Cage je vlastně dobrý herec, který si však ke své smůle vybírá samé šílené role. Jmenovat můžeme především jeho vystoupení coby protagonisty v dost rozpačitě přijatém filmu Ghost Rider. Sluší se tedy podotknout, že pokračování tohoto snímku bylo ještě "výživnější". Je každopádně otázka, zda Cage na svém kontě nějaké dobře zahrané role skutečně má. Dalo by se totiž říct, že Cage zkrátka několikrát trefil do černého tím, že byl obsazen do snímku, kde bylo záhodno, aby přehrával. Každopádně si Cage vybral do svého filmu Zběsilost v srdci David Lynch, o kterém je dobře známo, že je perfekcionistou. A byť není Zběsilost v srdci zdaleka nejlepším režisérovým filmem, žádný propadák to také není – i přesto, že v něm "září" Nicolas Cage.

Kristen Stewart

Kristen Stewart má tu smůlu, že její nejslavnější role – v sérii Stmívání – jí sice propůjčila celosvětovou slávu, avšak nenašlo se mnoho těch, kteří by v této upíří sázce drželi Belle palce. Naopak. Pokud bylo něco, co ani nejzarytější fanoušci Stmívání nemohli rozdýchat, byla to většinou Kristen Stewart a její Bella. Kristen Stewart za sebou má však třeba vedlejší roli v adaptaci Útěk do divočiny – a byť tam hraje dost podobně jako ve Stmívání, špatné to rozhodně není. Rovněž v adaptaci nejslavnějšího beatnického díla, románu Na cestě, byla Stewart poměrně dobrá. Slavný film je někdy zkrátka spíše prokletím – najmě jedná-li se o něco tak prostoduchého, jako je Stmívání.

Will Ferrell

To Will Ferrell je skutečně špatný herec. Špatný se vším všudy. Dokonce tak špatný, že na tom vybudoval velice úspěšnou hereckou kariéru. Takřka v každém filmu, v němž se Ferrell objeví, si fanoušci musejí klást otázku, mají-li se smát, či mají-li nyní jednapadesátiletému Američanovi spílat. A první možnost převažuje. Nutno podotknout, že Ferrell se objevuje převážně ve filmech, které jeho hereckému naturelu odpovídají – a to, že to občas sklouzne k naprosté kravině, se dá omluvit.

Paris Hilton

Ano, tahle dědička slavného bůhvíčeho byla svého času i herečka. A samozřejmě také zpěvačka a modelka. Proslavila se však i lechtivými záběry, které kdysi kolovaly internetem. Pokud si v některém žebříčku sdružujícím filmy vyhledáte ty nejhorší, máte téměř stoprocentní jistotu, že mezi prvními padesáti bude alespoň jeden, v němž se Paris Hilton, které už mimochodem táhne na čtyřicítku, objeví. Mezi to opravdu nejhorší, co kdy bylo natočeno a v čem Paris Hilton účinkovala, se řadí především snímky Trhni si! a Až do dna. A komu by to bylo málo, může přihodit třeba Zlaté spratky, v nichž – podobně jako v mnoha dalších filmech – hraje Paris Hilton tak trochu sama sebe.

Tommy Wiseau

Pokud jsme se dosud vyjadřovali o hercích, které lze pokládat za herce, jejichž hraní lze – jakkoliv je špatné, někdy dokonce nesnesitelné – brát vážně. Tommy Wiseau je však úplně jiná kategorie. Kategorie sama pro sebe. Prozradíme jen, že ve vlastní kategorii by jistojistě figuroval i na seznamu nejhorších režisérů, producentů, scenáristů. Více si můžete přečíst níže.