Kladenský radní: Moje nehoda mohla být předem připravená, možná lidmi z hazardu

Radní byl prý pod vlivem drog
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Kladenský radní Lukáš Hanes (ODS) tvrdí, že jeho nedávná nehoda mohla být předem připravená, podle něj mohla mít souvislost se zájmovými skupinami, například z oblasti hazardu, který město nedávno zakázalo. Radní byl 9. prosince účastníkem nehody, kterou nezavinil, podle následného policejního testu byl Hanes pod vlivem drogy.

Případ šetří kladenský magistrát jako přestupek. K možné přítomnosti drog se Hanes nevyjádřil. "Stal jsem se účastníkem nehody, kterou jsem nezavinil. Vzhledem k okolnostem, které nehodu provázely, jsem zazmatkoval a odmítl odběr krve, čímž jsem se pravděpodobně dopustil přestupku, za což se omlouvám," uvedl Hanes.

Rodina prý byla sledována

Podle mluvčí kladenské radnice Štěpánky Filipové existují důvodné obavy, že šlo o předem připravenou akci, kdy za nehodou stál člověk spojený se zájmovými skupinami. Zjištění předá vedení Kladna státnímu zastupitelství. Mluvčí také uvedla, že podle svědků byli Lukáš Hanes i jeho rodina delší dobu sledováni. 

"Bohužel mám obavy a indicie, že řízené akce proti mojí osobě a současnému vedení města Kladno budou pokračovat. Nechci řešit, kdo za tím stojí, byť se nabízí bývalé vedení radnice a s nimi spojená lobby provozovatelů heren, chci žít na Kladně klidný život. Na žádost lidí, kteří zajišťují moji bezpečnost, v tuto chvíli nemohu poskytnout žádné další informace," dodal Hanes.

Pozitivní test na drogy

Dva řidiči havarovali 9. prosince v ulici Sportovců v Kladně. Šestatřicetiletý řidič osobního vozidla VW zastavil před přechodem pro chodce. Jednapadesátiletý řidič osobního vozidla Mazda nedodržel bezpečnou vzdálenost a do stojícího vozidla před přechodem pro chodce zezadu narazil.

Dechová zkouška neukázala přítomnost alkoholu ani u jednoho z řidičů, avšak test na drogy měl podle policistů mladší z řidičů pozitivní. Šlo o radního Hanese.

Klíčová slova: