Teroristi po česku, špionské telefony a primátorská rybí polévka

 

Poctivé ohlédnutí do minulosti si většinou schováváme na konec roku. Ten se sice blíží, ale my se rádi na čtvrtou adventní neděli rádi ohlédneme i za minulým, na události velmi bohatým týdnem. Víte, kdo mohl být prvním seriózním teroristou v Praze? To neuhodnete!

Muž skočil pod soupravu metra a na místě zemřel. V letadle z Velké Británie se hledala bomba. Někdo byl na toaletách velmi kreativní a zanechal po sobě obrázek, z kterého letuška usoudila, že je to bomba. Existenční minimum se od ledna nezvedne. Ministryně Maláčová tak svůj bezesporu šlechetný novoroční dar neuskuteční. Cenu Jindřicha Chalupeckého získal Lukáš Hofmann za svoji performence, která zahrnovala i jen velmi těžko pochopitelnou metafyzickou membránu.

Zemřel válečný veterán od Sokolova Fedor Komár, bylo mu pouhých 96 let. Hrad si koupil obraz Kamila Lhotáka za 11 milionů korun. Jen těžko čitelný umělecký vkus má tak konkrétnější kontury. Nejvíce lidí věří Babišovi a Bartošovi. Stačí tedy, abyste vlastnili média nebo vaše příjmení začínalo od B a politické úspěchy vás neminou. Své o tom ví Marek Benda, který je nejdéle sloužícím poslancem v historii České republiky. Hysterii rozpoutalo tvrzení, že telefony Huawei jsou vlastně odposlouchávacím zařízením Číny. Čína tak má dokonalý přehled o prezidentské politice. Ta se společností Huawei uzavřela smlouvu o dodávce mobilních telefonů. Pro uživatele tohoto telefonu se doporučuje svá tajemství sdělovat jinou formou, včetně tajného receptu na bramborový salát…

Neuplynuly ani dva měsíce, kdy je otevřené Národní muzeum, a jeho návštěvnost dosáhla neuvěřitelných 200 tisíc. Slovenský terorista čelí obžalobě, že připravoval teroristický útok. V jeho pražském bytě policisté našli chemikálie a instruktážní videa s návodem na tvorbu výbušnin. Údajně byl zastáncem Islámského státu. První terorista na našem území tak mohl být pomatený Slovák. Státní zastupitelství obžalovalo muže z toho, že pokácel stromy na železnici se záměrem vyvolat dojem, že se jedná o teroristický útok džihádistů. Svůj geniální plán podpořil několika poplašnými letáky. K muži ze Slovenska se tedy připojil ještě jeden pomatenec. Ve věku 84 let zemřela herečka Jana Štěpánková, která kromě několika rolí byla dcerou slavného Zdeňka Štěpánka.

Karvinské doly zažily nebývalou tragédii. Při výbuchu metanu zemřelo 13 horníků. 12 z nich bylo z Polska a jeden pocházel z České republiky. Památku zemřelých připomněly polední sirény v celé zemi. Pražský primátor byl nucen poprvé vystoupit v těžké roli hodné vrcholného politika. Na Staroměstském náměstí lidem rozléval vánoční rybí polévku a rozdával houbového kubu. Zítra ho na posvátné pozici vystřídá nový starosta Prahy 1 Pavel Čižínský.