Anna Kameníková: Jsem líná a děti nechci. Není na mně nic fantastického, abych to musela duplikovat

Na noční směnu s Adélou dorazila Annina matka Jitka Asterová
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Přestože by herečka Anna Kameníková mohla být podezíraná z toho, že cestu na filmové plátno měla umetenou svou matkou Jitkou Asterovou, opak je pravdou. Jde si svou vlastní a dělá jen to, co ji baví. Svými osobitými názory se netají. A co si budeme povídat, ono je to vlastně dobře.

Než by hrála v nezáživném seriálu, raději se nechala zaměstnat v zoo, a přestože už za svou první roli byla nominovaná na Českého lva, nepřijde si ničím výjimečná a k plození dětí proto nevidí důvod. K svatbě ho naopak měla po čtyřměsíční známosti. Jde to vůbec dohromady? U této osobité herečky rozhodně ano.

Teď k tomu nemám důvod

"Děti vážně nechci," netají se svým odmítavým postojem k mateřství Anna Kameníková, která na sebe upozornila už jako šestnáctiletá rolí sexuálně zneužívané dívky ve filmu Jana Hřebejka Nevinnost. "Třeba se to jednou změní, ale teď k tomu nemám důvod. Důvody, proč mít děti, mi přijdou divně sobecký, teď je nás tady sedm miliard. Říkám si, co je na mě tak fantastickýho, abych to musela duplikovat," vysvětluje pohnutky, které ji vedou k rozhodnutí zůstat bezdětnou.

"Je to dost nepopulární téma, kdekoli to řeknu, tak se na mě koukají divně. Já si ale kladu otázku, proč bych měla chtít dítě, a moc těch důvodů není. Je to asi stejný, jako proč bych měla chtít kočku," rozpovídala se v pořadu Noční směna s Adélou.

Raději půjdu krájet cibuli

Neméně vyhraněný přístup má svérázná zrzka také k práci. "Jsem rozmazlená, jsem z rodiny, kde jsem nikdy nepotřebovala nic dělat. Možná mě to na něco nepřipravilo, ale zase se zbytečně nestresuju. Ráda se válím a nemám z toho výčitky," přiznává otevřeně. "Vím, že když se stane, že mi dojdou peníze, tak radši půjdu loupat někam cibuli, než abych třeba hrála v seriálu, který mě nebaví. Už jsem se v takové situaci před lety ocitla a šla jsem pracovat do zoo jako kuchařka," má jasno a nepochybuje, že by se dokázala uživit i jinak než herectvím.

"Naštěstí toho moc nepotřebuju, moc peněz neutratím, jen za chod domácnosti a za jídlo. Oblečení už si skoro nekupuju, a když, tak v sekáči," prozradila Anna, kterou během dvanáctihodinové show přišel navštívit i její ex Zdeněk Piškula. O tom, že i po nevydařeném románku zůstali přáteli, svědčí i fakt, že byl populární herec jedním z hostů na její svatbě s Janem Kameníkem alias Stounym.

Spontánní a krásné

Zamilovaný pár se bral po čtyřech měsících od seznámení. "Bylo to spontánní a krásný, koupili jsme svatební oblouk v supermarketu a hosté seděli na lavičkách. Na svatbě jsem měla všechny svoje kamarádky, který mi šly v havajském oblečení za družičky."

Za svědka jí šla kamarádka převlečená za Froda. "Nesla mi prsten přidělaný řetězem na krku a strašně brečela. Bylo to dojemný," vzpomíná herečka na jeden z nejdůležitějších dnů ve svém životě. Co dalšího na sebe během noci strávené ve studiu internetové televize řekla, je k vidění ve čtyřicetiminutovém sestřihu na Mall.tv