Peklo pouťových atrací je tu. Matějská znovu nabídne přehlídku barev, hluku a hypnotické zábavy

Zobrazit fotogalerii (5)
 

Holešovice v následujících dnech znovu ožijí pod náplavou stovek návštěvníků, kteří milují atrakce, jež pořádně prověří odolnost jejich vnitřních orgánů. Již tradičně se událost, která začala právě dnes, odehrává na pražském Výstavišti. Česká pouť má však k elegantnímu Prátru hodně daleko.

Den předtím, než oslaví všichni Matějové svátek, spustí svoji tradiční zábavu i pouť v režii rodinného klanu Kočkových. Matějská pouť, jejíž tradice se datuje již od roku 1592, však vždy nebyla přehlídkou šílených barev, nevkusných vysprejovaných obrazů z šílených atrakcí.

I dnes však najdete šanci vystřelit pro svoji milou růži z papíru, jen musíte počítat s tím, že ze třech různých míst uslyšíte písně Michala Davida. Brány Výstaviště se otevírají a letos můžete očekávat pár zajímavých novinek, které jsou snad příslibem k tomu, aby se celý zábavní areál zkultivoval.

Horská dráha je fuč

Letos poprvé po více než 50 letech nenajdou návštěvníci v dolní části areálu starou horskou dráhu, které byla vypovězena nájemní smlouva. Podle organizátora potřebuje generálku.

Vrátí se ale řada zahraničních oblíbených atrakcí a připraveny jsou i novinky jako italská bobová dráha nebo 28 metrů vysoké obří kolo. Víkendové vstupné činí 30 korun, ve všední dny je vstup zdarma.

Také letos se 1. dubna uskuteční charitativní den pro děti z dětských domovů, azylových domů a handicapované děti. Vedle volného vstupu na atrakce je čeká i hudební vystoupení.

I něco nového

Stejně jako loni nabídne přibližně stovku atrakcí. Její součástí bude i paintball, expozice animačního studia Pixar, bavorská restaurace nebo farmářské trhy konané každý pátek, sobotu a neděli. Pouť, kterou každý rok navštíví desetitisíce lidí, potrvá do 22. dubna.

Třeba budeme svědky toho, že se úroveň a kultura Matějské pouti pomaličku zvedá. Prvek jako pravidelné farmářské trhy jsou určitě správnou cestou.