Omládněte o pět let. Tyhle triky vám prozradí, jak na to

Rozjasňovač ve vnitřních koutcích očí rozsvítí váš pohled
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Každá žena chce vypadat skvěle a mladší aspoň o pár let. Čas ale bohužel zastavit nejde, takže nám nezbývá než se tomu snažit trochu pomoci. Tajemství mladistvého vzhledu tkví hlavně ve správném používání kosmetiky. Podělíme se s vámi o ty nejlepší triky vizážistů, díky kterým to hravě zvládnete.

I když nemáte žádný jiný make-up, je vhodné zakrýt tmavé oblasti u kořene nosu a zvýraznit vnitřní koutky očí. Většina žen dělá tu chybu, že se zaměří jen na potlačení kruhů pod očima, ale ty paradoxně nebývají až tak výrazné, jak si lidé myslí.

Použitím perleťového stínu do vnitřních koutků očí je nádherně rozzáříte, a váš obličej tak bude celkově vypadat mnohem mladší. Pokud se přece jen rozhodnete zakrýt kruhy pod očima, nenanášejte na ně korektor ve tvaru půlměsíce, ale trojúhelníku, který pomůže zvýraznit vaše tváře.

Zvolte správný make-up

Nenechte se mýlit, potřebujete ho mnohem méně, než si myslíte. Velké množství make-upu se usadí ve vráskách a záhybech pleti, a ty se tím tak zbytečně jen prohloubí a zvýrazní. Make-up navíc zbaví pleť jejího přirozeného lesku, a tak vypadá nepřirozeně. Soustřeďte proto aplikaci make-upu na střed obličeje a směrem ven jím raději šetřete. Na problémová místa pak použijte šikovný korektor, který zakryje jen to, co je opravdu potřeba.

Šetřete pudrem

Když to přeženete s pudrem, vaše pleť bude vypadat suchá. A taková pokožka vždy poutá pozornost k vráskám. Nebojte se proto trochy zdravého lesku, který dodá vaší pleti mladistvý šmrnc. Takže se nebojte nanést zdravý lesk. Při pudrování také nepoužívejte velký kulatý štětec. Raději sáhněte po menším štětci nebo pudřence a naneste pudr jen tam, kde se vaše pleť leskne nejvíce, tedy nejčastěji na mastnou T-zónu (čelo, nos, brada).

Vsaďte na broskvovou tvářenku

Tvářenka dokáže i s bledými nebo nezdravě vypadajícími tvářemi úplné zázraky. Pamatujte ale na to, že nesprávně zvolený odstín vám může přidat roky navíc, což určitě nechcete. Většina vizážistů proto sází na univerzální broskvový odstín, které sedne téměř každé pleti.

Jde o lichotivou barvu, která vypadá skvěle na velmi mladé, ale i zralé pokožce. Nejvhodnější jsou přitom krémové tvářenky, ale jejich nanášení je poměrně náročné. Proto na něj raději použijte štětec, a nikoli prsty. Cílem je vytvořit na tvářích jen slabý růžový nádech.

Kouzlete s rozjasňovačem

Mladá pleť je přirozeně zářivá a nejrychlejší způsob, jak takového efektu dosáhnout i ve vyšším věku, je takzvaný strobing. Jedná se o jeden z nejdůležitějších kosmetických triků, které přesvědčí vaše okolí, že je vám o několik let méně. Pořiďte si krémový rozjasňovač a prsty jej naneste na horní část lícních kostí, na střed nosu po celé jeho délce, do vnitřních koutků očí a těsně nad střed horního rtu.

Zaměřte se na řasy

Tmavé stíny nebo linky vaše oči sice zvýrazní, ale pokud už vám není dvacet let, při nesprávném nanesení mohou vypadat až příliš tvrdě, a tím vás jen zestarší. Proto se zaměřte jen na řasenku, avšak na jejím nákupu rozhodně nešetřete. Několik pečlivých nánosů prodlužující řasenky krásně otevře váš pohled, kterým pak oslníte celé své okolí. Pokud nechcete zbytečně přitáhnout pozornost na kruhy pod očima, zvýrazněte pouze horní řasy, ale spodní vynechejte.

Klíčová slova: