Snadné triky, díky kterým ochráníte vlasy před větrem a deštěm

Zapletené vlasy jsou do větrného počasí ideální
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Jaro s sebou přináší kromě toužebně očekávaného oteplení také deštivé a větrné dny, které se dokážou na vašem vzhledu ošklivě vyřádit. Není totiž nic otravnějšího, než když běžíte na důležitou pracovní schůzku nebo na rande a vinou přírodních živlů dorazíte na místo s vlasy, které vypadají, jako byste právě prolítli kurníkem. Naštěstí ale existují triky, jak se tomu vyhnout. 

Zapomeňte na kartáč

Pokud vás vítr zastihne v den, kdy máte rozpuštěné vlasy, nejspíš vás bude lákat je každou chvíli usměrnit hřebenem nebo kartáčem. Raději to ale nedělejte. Vlasy tak budou mít totiž tendenci se rozdělit na mnohem více drobných pramínků, se kterými pak vítr pořádně zatočí.

Když budete chtít vlasy uhladit, použijte jen své prsty. Jemně jimi projeďte kadeře odshora dolů, v případě potřeby použijte i kapku výživného oleje. Podle našich zkušeností je na vlasy nejlepší kokosový.

Dbejte na správnou péči

Díky předpovědi počasí můžeme vlasy připravit na větrný den předem. V první řadě určitě použijte kvalitní kondicionér, nebo ještě lépe regenerační masku. Hydratované, hladké vlasy totiž krásně kloužou, a nemají tak tendenci se o sebe ve větru zachytávat a cuchat se. Při tvarování účesu použijte pěnové tužidlo nebo vosk, ale vyhněte se laku na vlasy. Ten bývá mírně lepkavý a má tendence vlasy vysušovat, což vítr ještě zhorší.

Vsaďte na zapletený účes

Jestliže si ráno před odchodem z domu všimnete, že se za okny honí vítr, neplýtvejte zbytečně časem na úpravu rozpuštěných vlasů. Zapleťte si vlasy raději do francouzského copu, nebo alespoň přední partie, které ve větru obvykle nejvíc poletují, připněte sponkami na stranu. Můžete si učesat i drdol, který se nosí vyčesaný vysoko na temeni, ale i nízko v týlu. Je jen na vás, který styl vám bude nejpohodlnější.

Šetřete s přípravky

V deštivých dnech dodržujte hlavně zlaté pravidlo, že vlasy musíte naprosto perfektně vysušit. S fénem tak pracujte klidně delší dobu než obvykle, ale ujistěte se, že ani jeden pramínek vašich kadeří nezůstal vlhký. Pamatujte i na to, že v dešti má většina přípravků na vlasy tendence chovat se jinak než obvykle. Raději to tedy s nimi nepřehánějte, mohlo by to být kontraproduktivní. Šetřit nemusíte jen se slaným sprejem, který vlasy naopak udrží v takovém stavu, jaký si přejete.

Použijte žehličku na vlasy

V případě, že máte rovné vlasy, nebo mají tendenci ke krepatění, v deštivém dni určitě použijte žehličku, která je usměrní. Jestliže jste pyšnou majitelkou vlnitých nebo kudrnatých vlasů, na tvoření větších či menších vln žehličkou ale raději zapomeňte. Krátkodobé teplo, kterému budou vlasy vystaveny, totiž v dešti neudrží vaše kudrny déle než pár desítek minut.

Pokud přesto toužíte po krásných a bohatých vlnách, vezměte si na pomoc kulmu, nejlépe kónickou. Jednotlivé prameny na ní při natáčení přidržte o trochu déle, ale určitě předtím nezapomeňte použít sprej s tepelnou ochranou. Kudrny vytvořené kulmou vydrží ve vlhku o poznání delší dobu.

Klíčová slova: