Nejočekávanější seriály nadcházejících měsíců: Nechybí poslední Hra o trůny či novinka s Karlem Rodenem

Prohlédněte si celou fotogalerii
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Se skvělými seriály se hned na začátku roku roztrhnul pytel. Mnoho už jsme jich na obrazovkách televizí zhlédli, mnoho výborných nás ještě čeká. Podívejte se s námi na ty seriály, které by měly být největším lákadlem nadcházejících týdnů a měsíců.

Hra o trůny

Tady nemá smysl dlouze diskutovat. Poslední, osmá řada veleúspěšné Hry o trůny je jednoznačně tím nejočekávanějším. A možná že nejen v rámci seriálů, asi by nebylo přehnané tvrdit, že vyvrcholení Hry o trůny je jednou z nejočekávanějších kulturních událostí vůbec. A to po celém světě.

Fanoušci už se nemohou dočkat, jak to s jejich oblíbenými hrdiny dopadne. A tak se poté, co bylo odhaleno prvních několik snímků a trailerů z nové řady, strhla mela. Po internetu kolují desítky, ba stovky odhadů, polemik a diskuzí. Rozebírá se všechno. Co znamená, že má tato postava černé šaty? Proč se tváří zrovna takhle a kde vlastně stojí?

Hra o trůny je zkrátka globálně úspěšný kousek a jen stěží se podaří v záplavě nadprůměrných seriálů některému z nich dosáhnout takové popularity. Nejlepší na uvedení osmé řady Hry o trůny je to, že s poslední klapkou dobrodružství nekončí. Seriál vychází z knižní předlohy George R. R. Martina. A ten zatím dopsal pouze pět z připravovaných sedmi knih. Kdy se však ty dvě poslední objeví na pultech knihkupectví, to se můžeme jen dohadovat. Zato už víme, že seriálová adaptace bude vrcholit 15. dubna, kdy se budeme moct podívat na první díl poslední série.

Princip slasti

Tohle by mohlo stát za to. A to především ze dvou důvodů. Tím jedním je Karel Roden. Tím druhým Česká televize. Karel Roden v současnosti září ve třetí sérii Terapie. No a Česká televize? Ta má na svém kontě hned na začátku roku jednak Most!, jednak Zkázu Dejvického divadla, jejíž třetí díl byl odvysílán včera. Princip slasti je koprodukčním projektem České televize, na kterém se pracovalo i v Ukrajině a v Polsku.

Seriál nabídne osm dílů, jde tedy o minisérii, a to minisérii kriminální. Vedle Karla Rodena se v Principu slasti objeví třeba Aňa Geislerová, Kryštof Hádek nebo Marek Taclík. Dotočit by se mělo v půlce dubna. Těšit se však můžeme už nyní.

Stranger Things

Seriál Stranger Things a jeho třetí řada, to je další z velkých seriálových lákadel letošního roku. Počátkem ledna byl vypuštěn první teaser a s ním i datum premiéry třetí řady. Ta by měla být na začátku července. A mnoho fanoušků po celém světě může jásat, protože první a druhá řada Stranger Things patřily jednoznačně mezi to nejlepší, na co jsme mohli v minulých letech koukat.

Příběh služebnice

Třetí řada Příběhu služebnice začne v červnu. Dystopický seriál vychází ze stejnojmenné novely kanadské spisovatelky Margaret Atwoodové. I zde platí to, co v případě Hry o trůny. Literárním světem totiž proletěla zpráva, že úspěšná spisovatelka připravila pokračování svého dnes již kanonického díla. Zda se i tato kniha dočká seriálového převodu, to zatím nevíme. Že to bude událost, to se dá předpokládat. Stejně jako třetí řada seriálu.

A na co koukat nyní?

Pokud se vám nechce čekat, nemusíte truchlit. Je totiž hned několik nadějných seriálů, které se úspěšně rozjely a dosud ještě nedorazily do cíle. Mezi nimi je třeba již zmíněná Zkáza Dejvického divadla. Dále pak stojí za zmínku druhá řada seriálu Rapl, který se pomalu, ale jistě blíží k závěru. A samozřejmě by bylo možné připočíst desítky skvělých seriálů, které kolují po internetu a které vytvářejí takřka nevyčerpatelnou studnici zábavy.