Bezchybná manikúra během několika minut. Zvládne to každá žena

Laky na nehty se vyplatí kupovat kvalitní, déle pak vydrží
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Upravené ruce a nehty jsou naší vizitkou, ale většina žen nemá čas na to se jim věnovat pravidelně, nebo si dokonce vyhrát s barevnou manikúrou. Poradíme vám, jak upravit nehty během krátké chvilky tak, aby měly všechno, co potřebují, a vy jste od nich měli nějakou dobu klid.

Jak všichni víme, dokonale upravené nehty vezmou rychle zasvé, když po lakování vyrazíme rovnou uklízet, mýt nádobí nebo si hrát s dětmi. Naštěstí existují způsoby, jak věnovat nehtům potřebnou péči, ale netrávit u toho ani o minutu déle, než je nezbytně nutné.

Na nůžky rovnou zapomeňte
Základem všeho je péče o okolí vašich nehtů, tedy o celé ruce. Pravidelně je mažte krémem a používejte olejíčky na zjemnění nehtové kůžičky. Nám se skvěle osvědčil meruňkový. Nebudou se vám pak tolik dělat bolestivé záděry.

Když už se odhodláte svým nehtům chvilku věnovat, sáhněte jako první po tyčince na zatlačování kůžičky. Ta by se totiž stejně jako nehty neměla stříhat nůžkami. Rostla by pak o to rychleji a zastřižené nehty by se třepily. Místo nůžek na ně tedy vždy použijte pouze pilník.

Lakování si dobře rozmyslete

Pokud opravdu spěcháte, zvažte, jestli se neobejdete bez barevného laku. Ten totiž vyžaduje trochu více času. Jestli ho můžete oželet, nalakujte nehty pouze výživným bezbarvým lakem a dál už se nemusíte o nic starat. V případě, že jste se přece jen rozhodli pro barevný lak, začněte tím, že nehty odmastíte a nanesete na ně podkladový lak.

Po zaschnutí použijte dvě vrstvy barevného laku a teprve pak krycí lak, který zajistí delší výdrž barvy bez odlupování. Počítejte s tím, že zasychání jednotlivých vrstev nějakou chvíli trvá, takže si na to vyhraďte čas. Nikdy si ale nelakujte nehty večer před spaním, do rána by byla vaše manikúra úplně zničená.

Tip! Pro rychlejší zaschnutí laku ponořte chvilku po lakování ruce do studené vody nebo použijte speciální sprej na urychlení zasychání.

Jak zabránit odlupování laku?

Nehtům nedělá dobře, když se před jejich úpravou naložíte do vany. Nehet je totiž porézní a vodu do sebe „nasaje“, takže k němu potom lak už nepřilne tak dokonale. To samé platí i pro výživné olejíčky. A nezapomeňte nehty vždy před lakováním odmastit alkoholem. Jednotlivé vrstvy laku pak nanášejte i na hrany nehtů. Sníží se tak pravděpodobnost nežádoucího odlupování. Dobře uděláte, když každý druhý nebo třetí den znovu přelakujte nehty krycím lakem. Vydrží tak bezchybné mnohem déle.

Když není čas na hrdinství

Určitě jste si všimli, že na trhu jsou k dostání speciální gel laky, které slibují delší výdrž barvy bez odlupování. Pokud chcete mít nehty bezchybné déle než jen několik dní, určitě se je vyplatí vyzkoušet. Zajímavým tipem jsou také one step gel laky, u kterých je ale potřeba přikoupit i UV nebo LED lampu. Pravdou ale je, že jednorázová investice se vám určitě vyplatí, protože lampu budete používat opakovaně klidně i léta.

One step gel lakem nalakujte nehty, nechte zhruba minutu vytvrdit v LED lampě, setřete trochou alkoholu výpotek (u některých laků můžete tento krok vynechat) a vaše nehty budou dokonale nalakované i zpevněné opravdu dlouhou dobu. Skvělou vlastností těchto laků je i to, že jsou pružné, a vyhlazují tak případné rýhy na nehtech. Pokud chcete, aby nehty vypadaly přirozeně, pořiďte si průhledný one step gel lak nebo takzvanou kamufláž, tedy světle růžový, případně tělový. Až budete chtít lak odstranit, použijte na to speciální přípravek.

Dopřejte nehtům pauzu

Pokud se vaše nehty lámou nebo jsou jinak poškozené, ošetřete je revitalizujícími přípravky. Nějakou dobu je také nelakujte – neustálé používání odlakovače a opětovné lakování je zeslabuje. Místo toho použijte průhledný lak pro křehké a lámavé nehty s obsahem výživných látek, které vaše nehty zase uzdraví.

 

Klíčová slova: