Zastupitel Pánek: Babiš téhle zemi škodí a středočeské hejtmanství ovlivňuje rozhodování úředníků

Andrej Babiš je podle Pánka pro tuto zemi neštěstím
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Středočeský zastupitel za ODS Michael Pánek patří mezi nejhlasitější kritiky současného vedení kraje. Hnutí ANO v koalici s ČSSD a KSČM prý svoji práci nedělá dobře. Středočeské ANO ve své tiskové zprávě tvrdí, že Pánek ovlivňoval rozhodnutí ORP Černošice, ve věci střetu zájmů Andreje Babiše. Ten tvrdí opak s tím, že politické ovlivňování probíhá ze strany ANO. A předkládá i příklady.

/KOMENTÁŘ/ Středočeský klub hnutí ANO mě ve své oficiální tiskové zprávě a v několika novinových článcích nesmyslně napadl z ovlivňování rozhodnutí ORP Černošice, ve věci střetu zájmů Andreje Babiše. Zdůraznil zde mé členství v ODS a funkci středočeského zastupitele za ODS.

S hnutím ANO a s jeho netransparentním řízením Středočeského kraje bojuji jako středočeský zastupitel od roku 2016. Středočeský klub zastupitelů hnutí ANO ve své tiskové zprávě prohlašuje, že odmítá politické zásahy do rozhodování úředníků. Ze své osobní zkušenosti však mohu říci, že opak je pravdou. Zde jsou nejkřiklavější případy. 

Příklady, které hovoří samy za sebe

  • Středočeské ANO spolu s KSČM a ČSSD mě nechalo odvolat z funkce předsedy finančního výboru zastupitelstva (a také i člena) poté, co jsem upozornil na škody vzniklé při podivném hospodaření Středočeské krajské správy a údržby silnic (KSÚS) ve výši 670 mil. Kč a žádal jsem provedení forenzního auditu v této organizaci.
  • Středočeské ANO ve spolupráci s KSČM a ČSSD mě odvolalo z výboru regionální rady poté, co jsem požádal o prošetření všech dotací z Regionálního operačního programu (ROP) Střední Čechy v celkové výši 17 miliard, přiděleným všem firmám s anonymními vlastníky. Pomocí takové firmy s anonymními vlastníky bylo totiž podvodně vylákáno 50 mil. z evropských dotací na Čapí hnízdo. Dle zprávy vyšetřovatelů OLAF (Evropského úřadu pro boj s dotačními podvody) došlo v tomto případě k jasnému podvodu. Je pravděpodobné, že takových případů bylo ze strany Agrofertu či dalších subjektů ale uskutečněno daleko více. 
  • Středočeské ANO ve spolupráci s KSČM a ČSSD odmítlo zařadit všechny moje návrhy na program jednání zastupitelstva, ať už se týkaly šlendriánských zakázek v KSÚS (například nedávná strašlivá oprava silnice II. třídy II/111 u Českého Šternberka), viz foto, či machinací se zakázkami či předražených prohlídek na odposlechy v budově krajského úřadu. 

Wolf je neúplatný a čestný člověk

V tiskové zprávě středočeského ANO se předseda klubu ANO Martin Herman domnívá, že bych mohl ovlivňovat úředníky přes ing. Petra Wolfa, současného místostarostu Černošic za TOP, který je zaměstnán v mojí firmě IBS-ROKAL. K osobě Petra Wolfa mohu uvést, že je to čestný, neúplatný a zásadový člověk, který kromě dlouholeté funkce neuvolněného místostarosty Černošic za TOP09 je též dlouholetým vedoucím střediska skautů v Černošicích a člen okresní skautské rady Praha-západ.

Praktiky nějakého ovlivňování úředníků jsou proti jeho morálním zásadám a proti všem skautským principům, kterými se řídí. Já působím již 25 let ve funkci starosty či místostarosty města Dobřichovice a také jsem nikdy rozhodnutí úředníků neovlivňoval. Shodně oba prohlašujeme, že jsme neovlivňovali a ovlivňovat nebudeme nikoho ani v případu Andreje Babiše, který se vrátil k projednání na městský úřad Černošice.

Babišovo jmění neznámo odkud

Je ale známo, že můj názor na Andreje Babiše je velmi kritický. To vyplývá nejen z mých informací o podivném zbohatnutí Andreje Babiše v 90. letech, ale i z jeho komunistické a estébácké minulosti. Můj otec strávil v komunistických lágrech jako politický vězeň 14 let. Naše rodina byla kvůli tomu silně perzekuovaná.

Velký podíl na tom všem měla StB, se kterou Andrej Babiš aktivně spolupracoval. Lidé, kteří aktivně kolaborovali s komunistickou policií, nemají v politice co dělat. Babiš škodí této zemi a využívá všech možností, jak získat pro sebe a pro své podniky co nejvíce dotací a zakázek. Za dobu, co je ve vládě, získal za 35 miliard státních zakázek a dále získal 7 miliard dotací. To je alarmující. Andreje Babiše považuji za špatného premiéra. Bojuji proti němu, ale ne nečestně.