Mexický narkobaron Guzmán chce mít vlastní módní značku El Chapo. Přitom mu hrozí doživotí

Podobnost s Escobarem? Nějaká určitě
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Mexický narkobaron Joaquín Guzmán si krátí dobu v newyorském vězení přípravou módního projektu, které chce rozjet se svou manželkou. Bývalý šéf drogového kartelu Sinaloa má v červnu vyslechnout rozsudek za rozsáhlé pašování drog, do té doby chce do módního světa uvést svou vlastní značku. Její jméno bude identické s jeho zločineckou přezdívkou - El Chapo (Prcek).

Zajímavou zprávu oznámil dnes list New York Daily News. Jednašedesátiletý odsouzenec a jeho devětadvacetiletá manželka, bývalá královna krásy Emma Coronelová, chtějí své modely nabízet na trhu v USA a Mexiku.

"Je to nápad, který jsme s Joaquínem zvažovali už dlouho. Mluvili jsme o tom ještě předtím, než ho dopravili do USA," řekla newyorskému listu narkobaronova manželka. Práva užívat jeho jméno jako obchodní značku byla uložena do společnosti nazvané El Chapo Guzmán.

Hrozí mu doživotí

K podnikání Mexičan potřebuje speciální souhlas soudu. Z projektu prý sám nebude mít žádné příjmy, veškerý zisk má zajistit živobytí jeho manželky a dcer.

Narkobaron byl v Mexiku už dvakrát uvězněn, ale v obou případech se mu podařilo z přísně střežené věznice uprchnout. V lednu 2017 byl vydán do USA, kde se mu prý nic takového nepodaří. Podle amerických médií na něj čeká vězení zvané Supermax ve státě Colorado. S odkazem na bývalé legendární vězení v Kalifornii se mu přezdívá Alcatraz Skalistých hor.

El Chapovi hrozí doživotí, kromě pašování drog byl usvědčen z členství ve zločinecké organizaci, držení střelných zbraní a praní špinavých peněz. Ani za mřížemi ale vyhlášený zločinec nemusí být ve svém podnikání neúspěšný, napsala agentura AP. Mnoho lidí v USA i v Mexiku prý jeho zločinecká image přitahuje.