Primátor Hřib přišel s novým nápadem, teď se jen čeká, co na to Pospíšil. Ve hře je i nová lítačka

Primátor Hřib hledá netradiční řešení
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Plán Pirátů zmapovat prázdné byty v Praze pomocí dat z elektroměrů nevyšel. Jiří Pospíšil se totiž pasoval do pozice hlídače soukromého vlastnictví a údajně to bere tak vážně, že si nechá zřídit centrum na sledování Prahy pomocí průmyslových kamer. Primátor Hřib zase vymýšlí, jak se do prázdných bytů podívá, aby tím nenaštval pana Pospíšila. Chystá však velmi netradičí řešení…

Praha se má na co těšit. Téma prázdných bytů a soukromého vlastnictví totiž nebylo nikdy tak hořlavé jako dnes. V politickém ringu osamocený Jiří Pospíšil reprezentující politickou stranu TOP09 marně hledal sparing partnera, aby si vyměnit pár peprných argumentů před volbami do Evropského parlamentu.

Předseda strany odpadlíků (TOP09) byl tak netrpělivý, že výzvu na souboj poslal svému potenciálnímu soupeři až do Tchajwanu, a to přes Twitter… Boj může začít.

Ty, ty, ty, piráte

Je to jako pohádka o třech bratrech. Nejzkušenějšího si lid přestal všímat, tak začal dělat všechno pro to, aby se připomněl, že ještě stále existuje.

Když Jiří Pospíšil nervózně přešlapoval po galerii Kampa, které už nějaký rok šéfuje, měl hlavu plnou starostí. Přepadl ho úzkostlivý pocit, že ho nikdo nemá rád. Už ani Meda Mládková mu nevěnuje vinou požehnaného věku tolik času a opuštěný Pospíšil na břehu Vltavy myslel na nejhorší.

Jeden svědek situace později pro čtidoma popsal: “Viděl jsem ho vyjít ven z galerie. Plakal, byl úplně na dně. Posadil se na lavičku a sledoval dvě děti, jak se perou o hračku. Najednou jedno z těch dětí zařvalo: To je moje! Pospíšil se zničehonic zvedl a rozesmátý a veselý hopsal zpátky do galerie Kampa.”

Jen několik minut po této dramatické situaci se objevil tweet, kde se Pospíšil pasoval do role ochránce soukromého vlastnictví. Málokdo však tuší, že jeho mediální poradce byl v tu chvíli pětiletý chlapeček z pískoviště.

Dobrý nápad? To je jedno

A tak se europoslanec Pospíšil dostal na titulky novin a internetových webů a dokonce se mu podařilo zazdít vlastně docela dobrý nápad. Osobní PR je však důležitější než téma bydlení v Praze.

Celá ta kauzička však zanechala na předsedovi TOP09 značné stopy. Jeho IT team má od této chvíle opravdu napilno. Jiří Pospíšil se totiž do role ochránce našeho majetku vžil s nezdravým rozumem. Galerii Kampa hodlá proměnit na středisko záznamů z průmyslových kamer, které nebude přístupné veřejnosti.

Praha se totiž rozhodla zřídit na základě Pospíšilovy iniciativy funkci kamerového starosty. Po nočním starostovi se tak Pražané seznamují s další novinkou.

Břemeno se na sebe rozhodl vzít samotný Pospíšil, který se údajně chystá věnovat ochraně soukromého vlastnictví na vlastní oči.

Koukneme se oknem

Primátor Hřib tak neodolal lehce hysterickému tlaku Jiřího Pospíšila a celý nápad svrhl společně s Čínou ze stolu. Prázdné byty jsou však nadále kuřím okem Prahy. Primátor Hřib tak musí zvolit plán B.

Věrný jménu politického uskupení se do toho hodlá pustit pirátsky, nikoli však po vodě, ale vzduchem. Nápad vznikl, když se nad Prahou ve svém leteckém obleku vznášel britský podnikatel Richard Browning. Od toho Praha pořídila za neupřesněnou sumu jeden kus obleku zvaného Deadalus. Zdeněk Hřib však na počest památce bývalé primátorky přejmenoval primátorský létající oblek na Lítačku.

A co s ním? Zdeněk Hřib se bude osobně koukat lidem do oken a postupně si odškrtávat, zda je byt prázdný, nebo naopak plný života. Na otázku, co bude dělat, pokud tam bude závěs či žaluzie, zatím nenašel odpověď. Možná se řešení skrývá v tajemné helmě, která údajně obsahuje termohled, jenž vidí teplo za zdí budovy.

Uvidíme, co na to Jiří Pospíšil. Ten však aktuálně novinářům ani koaličním partnerům nereaguje na telefonáty, ani na e-maily. Poslední zpráva, kterou se připomněl, byla z Twitteru, která po právu kdekoho vyděsila. “Vidím vás všechny, co narušujete právo soukromého vlastnictví…”

Klíčová slova: