Zastupitel Pánek píše hejtmance Jermanové: Předseda Vašeho klubu šíří hulvátské lži

Na kraji se v posledních letech dějí podivné věci
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Zastupitel Středočeského kraje Michael Pánek z ODS patří dlouhodbě mezi největší kritiky vedení hejtmanství. Podle něj dochází k mnohamilionovým finančním únikům a už několikrát tvrdil, že je mu kvůli jeho názorům vyhrožováno. Před několika dny se do něj pustil zastupitelský klub hnutí ANO v čele s jeho předsedou Martinem Hermanem. Pánek uvádí věci na pravou míru a žádá hejtmanku Pokornou Jermanovou o nápravu. Jeho dopis šéfce kraje uvádíme v plném znění.

/KAUZA FAKE NEWS/ Vážená paní hejtmanko Pokorná Jermanová,

Nejdříve si Vám dovoluji srdečně pogratulovat k narození Vaší holčičky Emy i k tomu, že se narodila zdravá, což je pro rodiče vždycky radost. Přeji Vám oběma štěstí, zdraví a spokojenost.

Dovolím si Vás zároveň ale informovat o věcech, které nejsou příjemné a které se začaly dít v době Vaší nepřítomnosti v zastupitelském klubu hnutí ANO. Předseda Vašeho zastupitelského klubu začal šířit, bez vědomí řady členů klubu, hulvátské lži v médiích, které poškozují nejen mě, ale i řadu dalších křivě obviněných lidí, včetně jejich dětí a v neposlední řadě i některé členy Vašeho klubu.

O co se jedná?

Předseda Vašeho ZK ANO napsal několik článků, ve kterých píše hulvátské lži o mě a o dalších lidech, včetně členů jejich rodin.

Dovolím si zde uvést některé z nich, které uveřejnil v médiích a které se týkají mé osoby a osoby ing. Petra Wolfa a dalších:

  • Předseda ZK ANO o mě píše: „Celá Vaše rodina obsadila významné pozice na městském úřadu v Černošicích“.

JE TO LEŽ. Na městském úřadě Černošicích nepracuje ve významné pozici NIKDO z celé mojí široké rodiny.  Na poloviční úvazek zde pracuje v roli řadové úřednice pouze manželka mého bratra.  

  • Předseda ZK ANO o mě píše: „Vaši zaměstnanci obsadili významné posty na městském úřadu v Černošicích“.

JE TO LEŽ. Na městském úřadě nikdo z mých zaměstnanců nepracuje.

Ve svých mediálních útocích si předseda ZK ANO zřejmě plete samosprávu a úřad a myslí tím možná Ing. Petra Wolfa, který, byl již podruhé zvolen v Černošicích místostarostou za TOP 09 ve 21 členném zastupitelstvu a to zejména díky své bezúhonné pověsti a téměř největšímu počtu preferenčních hlasů ve volbách.

  • Předseda ZK ANO o mě píše : „ovlivňujete řadu veřejných zakázek v Černošicích“.

JE TO LEŽ. Já ani moje firma se neúčastní žádných veřejných soutěží či veřejných zakázek a tedy ani nemá žádný důvod je ovlivňovat.

  • Předseda ZK ANO poukázal na kauzu naší stavby v Černošicích. Tuto kauzu bych definoval slovy: „Odmítl jsem dát úplatek a díky tomu zažil šikanu.“ Jednalo se o soukromou investici vybudování nového náměstí na soukromém pozemku. Dva z představitelů města si tehdy u mě řekli o úplatek v řádech stovek tisíc. Odmítl jsem jim ho dát a díky tomu si zažil opravdu systematickou šikanu ze strany vedení města včetně takovýchto mediálních výstupů. Tito lidé se v příštích volbách, díky své pověsti, vůbec nedostali do zastupitelstva.

Držme debatu v mezích slušnosti

O přínosu a kvalitě předmětné stavby však hovoří její mnohá ocenění, která moje firma získala pro stavbu od odborné veřejnosti:

  • Best of realty 2010
  • Nominace na titul Stavba roku 2010
  • Nominace na cenu Státního fondu rozvoje bydlení na cenu za nejlepší stavbu v ČR určenou pro bydlení 2010
  • TOP Invest 2010 – nejlepší investiční záměr roku 2010 (ocenění udělilo Ministerstvo průmyslu a obchodu ve spolupráci s Ministerstvem pro místní rozvoj a Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR)

Vážená paní hejtmanko, Naše názory na mnohé věci jsou radikálně rozdílné. Přesto se domnívám, že jsme naši debatu dokázali vždy udržet v určitých mezích slušnosti. Těmito hulvátskými lži ovšem Váš předseda tuto mez překročil a poškodil nejen obyčejné lidi ale i některé Vaše zastupitele. Vzhledem k tomu, že tento způsob napadání není ze strany Vašeho předsedy ZK Hnutí ANO ojedinělý a zároveň i díky trestnímu oznámení, které na mě podalo účelově vedení Středočeského kraje kvůli KSÚS, aby mě zastrašilo, rozhodl jsem se řešit vše také s policií.

Zdraví Vás Michael Pánek
Zastupitel Středočeského kraje za ODS a člen Finančního výboru ZSK