Jak si doma ušít plnohodnotné šaty? Je to jednoduché

Šaty si uděláte podle svého a navíc ušetříte
  |  Komerční sdělení

Určitě jste si někdy v obchodě s oblečením říkaly, že nabízené šaty jsou velmi fádní a vlastně se vám vůbec nelíbí. Pokud si však věříte a jste alespoň trochu šikovná, můžete si takový kus oblečení ušít doma. Není to nic těžkého, a proto se tedy podíváme, jak si takové šaty ušít.

Jaký materiál použít na šití šatů?

Jestliže si chcete ušít šaty z teplákoviny, musíte si pochopitelně tuto látku opatřit. K dispozici je mnoho různých vzorů a barev, z nichž si vybere opravdu každý. Díky tomu budou vaše šaty originální a vaše kamarádky vám je budou jenom závidět. Důležité je, aby byla látka dostatečně poddajná, protože bez krejčovských zkušeností vám to s tuhou látkou příliš nepůjde. V případě tenkého materiálu si ho kupte dostatek, abyste mohla vytvořit alespoň dvě vrstvy. 

Sportovní šaty k teniskám

Sportovní šaty by měly být více přiléhavé, aby při sportovní činnosti nedošlo k odhalení vašich nejcitlivějších partií, a tím i trapasu. K tomuto účelu se nejlépe hodí opět teplákovina, neboť je vcelku měkká a poddajná. Bude se vám s ní velice dobře pracovat, tedy pokud budete vědět, jak postupovat. Nejlepší je najít si návod v odborné literatuře nebo se poradit s krejčovou. Rozhodně se do této činnosti nepouštějte sama.

Elegantní šaty do města

Doma si však můžete ušít i šaty do města. V takovém případě je nejlepším materiálem samet. Samet metráž můžete zakoupit v různých obchodech, neboť se nejedná o nijak neobvyklou látku. Můžete si z ní ušít krásné a elegantní šaty do města nebo do kina. K dispozici je totiž mnoho barevných vzorů, takže bude vaše oblečení opravdu jedinečné. Můžete tak perfektně vyjádřit svůj osobitý styl a vkus. 

Jestliže se vám nelíbí šaty ve výlohách, jednoduše si je ušijte doma. Každá šikovnější hospodyňka to zvládne s přehledem.

Klíčová slova: