Problémy s řídnutím vlasů? Transplantací se zabývejte až nakonec

Když máte na hlavě "hřívu", řídnutí vlasů neřešíte. Ale co pak?
  |  Komerční sdělení

Mnoho lidí touží po krásných a hustých vlasech, ale ne každému to bylo geneticky dopřáno. Přesto lze správnou péčí stav našich vlasů vždy výrazně zlepšit. Souvislost to má jak se správnou péčí o vlasy jako takové, kdy bychom je neměli zbytečně zatěžovat tím, co nesnášejí nejlépe, ale také je zde značná souvislost s naším životním stylem a způsobem stravování. Pojďme se společně podívat na to, jak získat zdravé a silné vlasy.

O vlasy je důležité správně pečovat, ale s minimem chemie

Dnes už to neplatí pouze pro ženy, ale v mnoha případech také pro muže. Zkrátka své vlasy příliš zatěžujeme kosmetickými přípravky, které mohou obsahovat látky, jež způsobují řídnutí vlasů. Tato skutečnost spolu s dědičnými predispozicemi k řídnutí vlasů může dojít až k tomu, že bude potřeba transplantace vlasů. Je to samozřejmě možné řešení problému, ale je to také zbytečný zásah do organismu, proto je potřeba zamezit vypadávání vlasů zejména přirozeně. Ať již tedy správnou péčí nebo zdravým životním stylem. Ideálně obojím. Dopřejte vlasům:

  • Dostatek vitamínů
  • Dostatek hydratace

Vitamíny a zdravé tuky

Aby mohly vlasy správně růst, je potřeba jim dávat dostatečné množství vitamínů a z potravy přijímat dostatek bílkovin. Proto se v jídelníčku zaměřte na ryby, vejce, luštěniny a snězte denně aspoň jeden až dva kousky ovoce a zeleniny. Je to jednou z možností, jak urychlit růst vlasů a zajistit jejich vitalitu a zdraví od kořínků ke konečkům. Důležitá je také hydratace, voda je totiž esencí života a dostatek vody je tak důležitý rovněž pro růst našich vlasů.

Zatímco z vitamínů je nejdůležitější železo, zinek nebo vitamín C, je potřeba přijímat také správné druhy tuků. To nám zajistí nejen zdravé vlasy, ale také zdravou pokožku. Jedná se především o nenasycené esenciální mastné kyseliny omega 3. Ty nám mimo jiné pomáhají správně zpracovávat vitamíny a minerály v těle, zejména pokud se jedná o vitamíny A, D, E a K. Tyto jsou naprosto zásadní pro zdravý růst našich vlasů.

Klíčová slova: