Hollywood zbožňuje kryptoměny. Nakupuje v nich jachty, domy, auta i umělecká díla

Mel Be byla průkopnicí, její singl šel koupit za Bitcoiny
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Kryptoměny patří mezi častá témata mezi ženami v byznysu. Podnikatelky i hollywoodské hvězdy do nich investují ve velkém nebo s nimi dokonce samy pracují. Vyzkoušet při tom můžete i kryptoměnu, která vznikla v Česku.

Gwyneth Paltrow má kromě svého hereckého statusu úspěšně rozjetou i kariéru v podnikání. Vede svou vlastní beauty značku a její zájem se tak přirozeně obrátil i do byznys oblasti, jež zahrnuje inovativní kryptoměny. Není při tom jediná. Novodobé formě placení podlehla i Madonna či Paris Hilton.

„Hlavním důvodem, proč investovat do kryptoměn, je jejich nezávislost a možnost používat je všude na světě, tedy samozřejmě v místech s internetovým připojením. Dalším lákadlem je šance na jejich vysoké zhodnocení. Například vás naučíme kryptoměnu používat tak, abyste zdvojnásobili svůj příjem,“ popisuje velký potenciál vzrůstající hodnoty kryptoměn Julia Tanner, spoluzakladatelka české společnosti Platon Finance.

Nákup jachty i singlu Spice Girls

Možnosti, jak s kryptoměnou nakupovat, se navíc stále rozšiřují. Jen za českou Platon Coin (PLTC) si můžete koupit nemovitosti v Miami nebo Londýně, ale i jachty, automobily, umělecká díla a další více či méně praktické kousky. Mel B, divoká členka devadesátkové skupiny Spice Girls, zavedla už před pár lety možnost nákupu jejího hudebního singlu za kryptoměnu Bitcoin. „Zbožňuji nové technologie a jak nám usnadňují život,“ vyjádřila se nadšeně britská zpěvačka.

Kryptoměny mají ovšem i svá negativa. Jsou jimi nechvalně známé útoky hackerů, kteří se nebojí vyprázdnit nejednu virtuální peněženku. Firma Platon Finance, vydavatel Platon Coinu, však toto riziko účinně eliminuje. Jako první na světě nabízí pojištění digitální peněženky až do výše 500 000 eur. Peněženka přitom akceptuje šest nejsilnějších kryptoměn včetně Bitcoinu. Platon Finance se tak stal zatím jediným projektem s pojistkou proti digitálním krádežím kryptoměn.

Kryptoměna bez rizika

Teď už nic nebrání v tom zapojit se do řady žen, které spatřily potenciál v kryptoměně a pustily se do podnikání trochu jinak. „V současnosti jsme svědky procesu digitalizace majetku i peněz a v posledních měsících se ukazuje, že kryptoměny splňují všechny důležité aspekty pro úspěšnou realizaci technicko-finanční evoluce,“ dodává Tanner.

Česká společnost Platon Finance vznikla v roce 2017 a rychle si vybudovala významné postavení ve světě virtuálních měn. Platon Coin se obchoduje na prestižních trzích LaToken, Exrates.me a DigiFinex. Současný denní objem obchodování se pohybuje mezi 600 000 a 800 000 dolary, přičemž celková kapitalizace dosahuje 4,2 milionu dolarů. Letošním cílem je zvýšení na 25 milionů.

„Platon Finance vytváří celý finanční ekosystém, který kromě platební karty a pojištěné a zabezpečené digitální peněženky nabídne i vlastní směnárnu nebo členství v soukromém klubu, kde se lidé v oblasti kryptoměn mohou vzdělávat a řídit své aktivity," popsala další plány Tanner.