Příběh muže, který odstranil graffiti z Karlova mostu, budou točit v Hollywoodu

Odstraněné graffiti se pravděpodobně objeví v hollywoodském filmu
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Nejdříve to byl anonymní fantom, který nechal dokonale zmizet graffiti z pilíře Karlova mostu. Následně se muž přihlásil, aby odhalil identitu. Vlna slávy za jeho sympatický čin měla však nečekanou pointu. Jedná se totiž o dvojnásobného vraha. Není tak překvapením, že tento příběh zaujal hollywoodská studia.

/S NADHLEDEM/ Drama, které píše jen sám život. Stovky profesionálních scenáristů po celém světě si láme hlavu nad tím, jak oslnit diváky dojímavými, napínavými a originálními příběhy, ale někdy stačí sledovat televizní zprávy. Osud Miroslava Černého – tedy fantoma, který při svítání myje na vlastní pěst graffiti v centru Prahy – je perličkou v moři nudy.

Už samotná očistná akce byla zajímavým materiálem, jenž celou republiku uvedla v úžas, ale až jeho otevřené doznání o dvojnásobné vraždě tomuto příběhu dodalo potřebnou dramatickou korunku. Shodou náhod celou kauzu pozorně sledoval i jeden slavný filmový režisér, který už s podobným příběhem pracoval a oslnil tím celý svět. O koho jde?

Už se píše scénář

Někdy se prostě člověk vydá na dovolenou, ale práce ho pronásleduje všude, kam se podívá. To se přesně stalo slavnému britskému filmovému režisérovi Christopheru Nolanovi. Ten se nejvíce proslavil svým originálním pojetím slavné komixové postavy. Filmy jako Batman začíná, Temný rytíř a Temný rytíř povstal byly trháky, na které do kina chodili lidé z celého světa.

Jeho poslední válečný film Dunkerk také vzbudil pozitivní pozornost jak od kritiků, tak diváků, ale už nějaký ten měsíc tento geniální tvůrce čeká na novou látku, které by se ujal, aby konečně získal vytouženého Oskara v hlavní kategorii.

Úplnou náhodou trávil anglický režisér přelom července a srpna v Praze. Nemohl si tak nevšimnout neuvěřitelného příběhu Miroslava Černého. Když se nakonec odhalila minulost tohoto bojovníka za čisté památky Prahy s nečistým vražedným svědomím, neváhal ani vteřinu. „Je jako Batman, ale mnohem autentičtější.”

Prohlásil to na svém facebookovém profilu slavný režisér. Vzápětí zkontaktoval hned několik hollywoodských studií a celý příběh Miroslava Černého se bude točit, kde jinde než v Praze.

Kdo ho bude hrát?

„Chci tento neobyčejný příběh plný humoru a tragédie, pokání a překvapení předat celému světu. Praha je neuvěřitelně inspirativní, ale tohle by mě nenapadlo ani ve snu…” sdělil médiím Christopher Nolan. Scenáristi už údajně pilně pracují. „Já jsem během včerejšího dne napsal asi padesát stránek. Jde to úplně samo. Jediné, co potřebuji, je překladatel.”

Obrovský finanční potenciál filmu je jedna věc, ale hollywoodská studia mají ambici získat hlavně prestižní ceny včetně filmového Oscara. Teď je jen otázka, kdo ho bude hrát.

„Jako první mě samozřejmě napadl Leonardo DiCaprio. Včera jsem mu volal a celý příběh vylíčil. Zítra má přiletět do Prahy, aby se podíval na Karlův most. Chce se toho prostě dotknout, ale už teď je jasné, že má zájem.”

Komplexní dramatický příběh o nevěře, vraždě, vězení, kde se viník věnuje vzdělávání, aby si nakonec po propuštění zařídil firmu na likvidaci graffiti a proslavil se v médiích tím, že zcela anonymně zesměšní památkáře a stane se lokální celebritou, tak údajně přijde do kin za dva roky. Rozpočet se má pohybovat kolem 300 milionů dolarů.

Sám Miroslav Černý má být v celém projektu jako konzultant, hlavně co týče techniky likvidace graffiti. Ten se tak může těšit na pravděpodobnou spolupráci se slavným Leonardem DiCapriem.