Hvězda Instagramu, mistr světa v počítačové hře či chobotnice: Celebritou se dnes může stát opravdu každý

Prohlédněte si celou fotogalerii
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Stalo se vám někdy, že jste si přečetli článek o nějaké celebritě a nevěděli jste, čím se ona osoba o slávu zasloužila? V době Instagramu, YouTube a podobných platforem se k věhlasu dostane člověk snadněji než dřív. Či spíše má možnost vydat se po podivnějších cestách. Přečtěte si o několika celebritách, které ke své slávě přišly vskutku neobvykle.

Kylie Jenner

Podle české wikipedie je Kylie Jenner "modelka, herečka, podnikatelka, módní návrhářka a celebrita". Ve skutečnosti je však především to poslední, zato ale v celosvětovém formátu. Kylie Jenner se objevuje v žebříčcích nejlépe placených celebrit, ačkoliv nikdo moc netuší, čím si vlastně vydělává.

Velkou zásluhu na stavu konta této jednadvacetileté celebrity má její účet na Instagramu. Kylie Jenner je jednou z nejsledovanějších osobností na sociálních platformách. V případě této hvězdičky je nutné podotknout, že k podobné kariéře mířila strmě v podstatě od narození.

Narodila se v roce 1997 americké celebritě Caitlyn Jenner, která v roce 2015 prodělala změnu pohlaví; do té doby byla Brucem Jennerem. V roce 2007 se Kylie začala objevovat po boku svých sourozenců na televizních obrazovkách. V roce 2015 uvedla spolu se sestrou kolekci oblečení, ještě předtím se blýskla vlastními laky na nehty. Kylie Jenner rovněž uvedla vlastní rtěnky, oční stíny či oční linky.

V loňském roce se modelce, herečce, podnikatelce atd. narodila dcera. Jejím otcem a Kylieným partnerem je od roku 2017 americký rapper Travis Scott, který na pozici partnera Kylie Jenner vystřídal rappera vystupujícího jako Tyga, s nímž Kylie chodila od roku 2014.

Kyle Giersdorf

Soutěžit se dá v lecčem. Hokej, fotbal, lehká atletika už dychtivým hltačům televizních přenosů dávno nestačí, proto se neustále hledají nové cesty, jak uspořádat přitažlivou soutěžní akci, která by nalákala a strhla co nejvíce fanoušků. Není přitom řeč o všemožných reality show, jejichž vítězové – ale i poražení – by se na tomto seznamu rovněž vyjímali celkem slušně.

Můžeme mluvit třeba o mistrovství světa ve Fortnite. Pokud se s názvem náhodou setkáváte poprvé, zkuste se v příštích několika dnech dívat na trička náctiletých, které budete potkávat. Je totiž dost dobře možné, že na podobné slovo či různé jeho varianty a s ním spojené doplňky narazíte.

Fortnite je videohra, která strhla nejmladší generaci podobně jako svého času Hvězdné války, později třeba Pokémoni nebo všemožní youtubeři. O tom, jak je Fortnite v současnosti populární, svědčí to, že se před nedávnem uskutečnilo mistrovství světa. Což by ještě nebylo tak zarážející, kdyby vítěz neobdržel astronomickou výhru, která je vyšší než prémie pro vítěze Wimbledonu. Tři miliony dolarů za první místo v mistrovství světa získal šestnáctiletý Američan Kyle Giersdorf. Je dost možné, že o tomhle talentovaném mladíkovi uslyšíme ještě mnoho. Anebo taky ne.

Chobotnice Paul

Na závěr jedna celebrita z říše zvířat. Možná si ještě pamatujete na mistrovství Evropy ve fotbale v roce 2008. Tehdy chobotnice Paul vybírala ze dvou boxů, na nichž byly vlajky národních týmů – Německa a jeho soupeře v příštím zápase. Podle toho, na který box s jídlem uvnitř se chobotnice vrhla, měl dopadnout nadcházející fotbalový zápas. V roce 2008 Paul uhádnul čtyři z šesti zápasů. Na mistrovství světa o dva roky později dokonce všechny. V tom samém roce slavná chobotnice zahynula.